Україна в ОБСЄ пояснила, чому терміново потребує додаткових систем ППО

Україна в ОБСЄ пояснила, чому терміново потребує додаткових систем ППО

Укрінформ
Україна терміново потребує нових постачань систем протиповітряної та протиракетної оборони для захисту людей і цивільної інфраструктури від російських атак у зимовий період.

Як передає власний кореспондент Укрінформ, про це заявив перший секретар Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні Данило Кубай під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Російський ракетний терор наочно демонструє, наскільки терміново Україна потребує системи протиповітряної та протиракетної оборони для захисту громадян і цивільної інфраструктури від невибіркових атак РФ, особливо в зимовий період", - сказав він.

Дипломат наголосив, що російські війська продовжують нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права, постійно обстрілюючи цивільні громади, критично важливі об'єкти інфраструктури і соціальні об'єкти по всій території України. Він також вказав на нещодавній звіт Управління ООН з координації гуманітарних питань, згідно з яким через російський ракетний терор в Україні очікується "погіршення гуманітарної ситуації в найближчі місяці, оскільки настання зими приносить додаткові виклики та ризики для людей, які стикаються з суворими умовами".

"Військова підтримка України допомагає нам рятувати життя. Ми закликаємо всі країни продовжувати її до перемоги над агресором і встановлення довгоочікуваного миру", - наголосив Кубай.

Читайте також: Президент: Працюємо, щоб дати більше ППО нашим воїнам та більше захисту містам

За словами дипломата, також важливо пам'ятати про глобальний контекст дій Росії, чия агресія проти України продовжує підривати заснований на правилах світовий порядок та міжнародну стабільність. Він зазначив, що Кремль продовжує докладати значних зусиль для згуртування навколо себе інших тоталітарних режимів, передусім Ірану та КНДР, поглиблюючи з ними співпрацю у військовій сфері. Кубай назвав надзвичайно тривожною нещодавню інформацію про постачання зброї та боєприпасів з Північної Кореї до Росії в обмін на технології для посилення військової програми Пхеньяна.

"На цьому тлі для всіх нас критично важливо мати спільне розуміння цих питань і виробити спільну довгострокову стратегію протидії загрозам з боку Російської Федерації та її союзників задля безпеки всього світу", - заявив дипломат.

Читайте також: Лавров прибув до Пхеньяна готувати візит Путіна в КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський провів у середу телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, обговоривши зміцнення ППО та військово-морського потенціалу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-