У ЗСУ планують відмовитися  від паперових процесів у логістиці за прикладом країн НАТО

У ЗСУ планують відмовитися від паперових процесів у логістиці за прикладом країн НАТО

Укрінформ
Міністерство оборони завершило перший етап впровадження у ЗСУ автоматизованої системи управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Фейсбуці.

SAP - провідна міжнародна система у сфері управління ресурсами, яку використовують 28 країн НАТО. Вона автоматизує процеси постачання, формує інформацію про залишки на складах, заявки, дозволяє бачити реальну потребу, закуповувати та вчасно забезпечувати військо усім необхідним.

«Пріоритет Міністерства оборони - це впровадження автоматизованих систем і відмова від паперових процесів. SAP допоможе нам забезпечити найсучасніший процес управління оборонними ресурсами», - зазначила на зустрічі із партнерами заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Автоматизацію почали з обліку речового майна, завдяки чому повністю оновили процеси та обладнання в одному з центрів забезпечення оперативного рівня, який об’єднує велику кількість військових частин.

Читайте також: Міноборони перевіряє усі контракти з компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів

Також завдяки SAP автоматизували контроль за постачанням та обліком озброєння та військової техніки на основних базах. Це стосується і запчастин до техніки, яку ми отримуємо в межах міжнародної технічної допомоги.

«Для того, щоб система працювала всюди, вже адаптовані та навчені працівники складів. Результатом остаточного запровадження системи має стати повна автоматизація процесів логістики і повноцінна відмова від паперового документообігу в логістичних операціях», - підкреслила радниця заступниці міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Оксана Ферчук.

У планах - до кінця 2024 року провести облік майна у всіх складах та військових частинах, що працюватимуть з системою SAP. Їх також повністю модернізують.

Як повідомляв Укрінформ, нова команда Міністерства оборони України за чотири місяці заощадила на тилових закупівлях близько 3,5 млрд гривень.

Фото: Міноборони / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-