Падіння Іл-76 у Росії: СБУ відкрила кримінальне провадження

Падіння Іл-76 у Росії: СБУ відкрила кримінальне провадження

Укрінформ
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом падіння літака ВКС РФ Іл-76 у Бєлгородській області.

Про це йдеться у коментарі пресслужби СБУ Укрінформу.

У пресслужбі пояснили, що розслідування здійснюється за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни). Наразі СБУ проводить комплекс заходів для з’ясування усіх обставин падіння літака. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських Телеграм-каналів, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Джерела у ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які загарбники використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

Читайте також: Радбез ООН сьогодні заслухає доповідь про ситуацію на ЗАЕС та обговорить падіння Іл-76 у Росії

За даними ЗМІ, в Міноборони РФ стверджують, нібито в літаку перебували 65 полонених українських військовослужбовців, а також шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомив, що обмін полоненими між Росією та Україною мав відбутися 24 січня. За його словами, озвучена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Фото: NEXTA Live/Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-