Сили оборони за лютий знищили 13 військових літаків РФ

Сили оборони за лютий знищили 13 військових літаків РФ

Укрінформ
У лютому 2024 року Сили оборони України знищили 13 російських військових літаків.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський написав у мережі Х.

"Десять Су-34, два Су-35 та один А-50 більше не скидатимуть бомби на українських військових і мирне населення, не координуватимуть масовані ракетні удари по українських містах та громадах. Я вдячний і пишаюся нашими воїнами, які досягли таких результатів", - зазначив Зеленський.

За його словами, це досягнення не лише послаблює здатність Росії завдавати подальших страждань і руйнувань Україні та її народу, але й демонструє, що Україна здатна здобувати значні перемоги на полі бою.

"Незважаючи на свої обмежені можливості та відсутність переваги в повітрі, Україні вдалося зробити лютий 2024 року катастрофічним місяцем для російської бойової авіації. Уявіть, чого Україна могла б досягти за умови достатньої, своєчасної та безперебійної військової допомоги", - наголосив Зеленський.

Він закликав партнерів прискорити ухвалення всіх рішень щодо подальшого посилення української протиповітряної оборони та військово-повітряних спроможностей.

Читайте також: Сирський повідомив про знищення на сході двох російських Су-34

"Разом ми повинні перемогти Росію в небі над Україною вже цього року. Ми абсолютно точно можемо це зробити, якщо матимемо необхідні засоби. Контроль над небом врятує тисячі цивільних життів і допоможе нашим військам на землі. Це саме ті кроки, які необхідні для реалізації рішень, що дадуть змогу якнайшвидше покласти край російській агресії", - підсумував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, 29 лютого підрозділи Повітряних сил Збройних сил України знищили три винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-