США хочуть залучити структури ОБСЄ до повернення українських дітей з Росії

США хочуть залучити структури ОБСЄ до повернення українських дітей з Росії

Укрінформ
Сполучені Штати вивчають усі можливі шляхи для повернення українських дітей з Росії та покарання усіх винних в їх незаконному переміщенні, в тому числі шляхом залучення структур ОБСЄ.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час засідання Постійної ради цієї Організації у Відні.

"Висновки доповіді "московського механізму" та триваючі дії Росії з "русифікації" українських дітей вимагають нашої реакції. У рамках реакції уряду США я з гордістю інформую Постійну раду про те, що 7 березня Сполучені Штати приєдналися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей", - заявила Брукер.

За її словами, Сполучені Штати будуть співпрацювати з 32 країнами-членами коаліції з метою забезпечення безпечного повернення всіх українських дітей, які були незаконно депортовані або насильно переміщені Росією. "Ми забезпечимо притягнення винних до відповідальності та будемо вивчати всі можливі шляхи для досягнення цих цілей, в тому числі шляхом залучення структур ОБСЄ. Реагування на дії Росії проти українських дітей є моральним імперативом, у тому числі для ОБСЄ", - додала американська дипломатка.

Читайте також: До Міжнародної коаліції за повернення українських дітей долучилися вже 33 країни

США вимагають від Росії "негайно припинити насильницьке переміщення та депортацію дітей і повернути їх до своїх родин та законних опікунів". "Ми закликаємо наших колег з ОБСЄ приєднатися до нас у вивченні всіх можливостей для прискорення повернення українських дітей", - зазначила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Палата представників США прийняла резолюцію щодо викрадення Росією українських дітей.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-