У Варшаві запустили коаліцію бронетехніки на підтримку України

У Варшаві запустили коаліцію бронетехніки на підтримку України

Укрінформ
У столиці Польщі відбулося перше засідання країн-учасниць коаліції бронетехніки на підтримку України.

Захід пройшов у Варшаві 26 березня, передає Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства оборони України.

«Під час першого засідання представники країн-учасниць виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту», - поінформували у відомстві.

Зазначається, що у рамках коаліції бронетехніки створено чотири синдикати. На кожен синдикат покладено певні завдання: постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки; їх технічне обслуговування та ремонт; підготовка екіпажів та технічного персоналу; відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою.

Читайте також: Польський експерт розповів, для чого створюється «Коаліція бронетехніки» для ЗСУ

«Коаліція бронетехніки має на меті посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити спроможності нашого війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками», – наголосив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, який очолив українську делегацію.

За його словами, це дуже важлива ініціатива союзників з огляду на наявну проблематику у ЗСУ з ремонтом бронетехніки іноземних зразків. «Сподіваюсь, за допомогою союзників нам вдасться швидко, наскільки це можливо, створити в Україні ефективну ремонтну базу західної бронетехніки», - додав заступник міністра.

Читайте також: Україна потребує бронетехніки та боєприпасів - ексміністр оборони Польщі

Гаврилюк поінформував, що у рамках новоствореної коаліції буде розроблено відповідну дорожню карту, яка відповідатиме стратегії розвитку Збройних сил України.

Передбачається, що у довгостроковій перспективі країни-учасники танкової коаліції та коаліції бронетехніки допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційно промислове партнерство.

Як повідомлялося, створення коаліції бронетехніки для потреб ЗСУ ініціювали Польща і Німеччина. До нього вже приєдналися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція, Італія.

Фото: Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-