Росія не надала жодної нової інформації щодо падіння Іл-76 - Буданов

Росія не надала жодної нової інформації щодо падіння Іл-76 - Буданов

Укрінформ
Росія не надала жодної нової інформації щодо падіння літака Іл-76, на борту якого нібито перебували українські військовополонені.

Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Поки що тіл ніхто не бачив. Це знову ж таки повертає нас до того самого питання, а хто ж там був, у якій кількості, чи був там узагалі і що там насправді сталося? Коли Росія каже, що там усе очевидно - Україна збила, а потім нікого не допускає і не показує ні уламків, ні тіл, які мали б довести світові, що Україна винна, то цього немає", - сказав Буданов.

Він наголосив, що зі сторони Росії жодної нової інформації не було, все, що було відомо, так і лишилося.

"Ми зверталися, що міжнародна спільнота має провести (розслідування - ред.), оскільки цілком очевидно, що Україна не зможе цього зробити на території Росії. На тіла ми чекаємо. Немає ні тіл, ні міжнародних розслідувачів. Тобто, очевидно, що Російська Федерація приховує певні обставини", - підкреслив Буданов.

Як повідомлялося, Путін заявив, що Іл-76 був збитий у Бєлгородській області саме системою ППО Patriot з українського боку, наголосивши, що вимагає міжнародного розслідування.

Раніше міноборони РФ заявило, що на борту Іл-76 нібито перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін, а також шість членів екіпажу і троє супроводжуючих.

У ГУР МОУ підтвердили, що на 24 січня був запланований обмін військовополоненими, але він не відбувся.

Читайте також: Російський Іл-76 могла збити своя ж система ППО - німецький експерт

Пізніше, 31 січня, обмін таки мав місце, але людей із попереднього списку в ньому не було. У відомстві також наголосили, що Росія досі не надала доказів того, що на борту Іл-76 були українські військовополонені.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона наполягатиме на міжнародному розслідуванні інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-