Пам’яті спецпризначенця КОРД Віталія Олійника

Пам’яті спецпризначенця КОРД Віталія Олійника

Хвилина мовчання
Укрінформ
Вінницький поліцейський Віталій Олійник загинув 22 травня 2022 року унаслідок ракетного обстрілу російською армією Запорізької області. Йому було 37 років.

Він народився та проживав у Вінниці. Навчався у місцевій школі № 29. Служив у ЗСУ, а потім вирішив пов’язати свій подальший життєвий шлях зі службою в правоохоронних органах. Це йому вдалося зробити у 2005 році.

Після навчання у профільному ВНЗ на Закарпатті Олійник розпочав службу в спецпідрозділі міліції. Останніх чотири роки перед своєю загибеллю поліцейський служив у спецпідрозділі КОРД старшим інспектором з особливих доручень.

На цій роботі чоловіку вдавалося приносити користь людям і захищати їх. Зокрема, у лютому 2008 року у Вінниці він врятував життя двом підліткам.

«Тоді там відбувався міжнародний турнір з акробатики «Зорі над Бугом». Змагання проходили у спорткомплексі на березі річки Південний Буг. Віталій охороняв громадський порядок біля спорткомплексу. У той час двоє підлітків, граючись, пішли на кригу річки та провалилися під лід. Олійник відразу кинувся на порятунок дітей і йому це вдалося, хоча сам він при цьому ледь не загинув», - сказали його знайомі ветерани — спецпризначенці.

Із 2014 року чоловік став на захист України - добровольцем брав участь в АТО на сході української держави.

Керівництво цінувало професіоналізм правоохоронця - за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, рішучість і відвагу чоловік був нагороджений низкою відзнак, серед яких - медаль «10 років сумлінної служби», медаль «15 років сумлінної служби», відзнака «За участь в АТО» та орден «За мужність» 3 ступеню.

Із березня 2022 року він у складі зведеного загону Нацполіції «Сафарі» виконував бойові завдання на передовій, захищаючи територіальну цілісність України. У тому ж місяці йому було достроково присвоєно звання капітана поліції.

Його життя передчасно обірвалося через ракетний обстріл РФ 22 травня 2022 року на Запоріжжі.

Церемонія прощання з Олійником пройшла 29 травня 2022 року у Вінниці.

Указом Президента України Володимира Зеленського №891/2022 від 27 грудня 2022 року капітана поліції було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІ ступеню.

Цю нагороду рідним правоохоронця - дружині Аллі та матері Людмилі Павлівні — вручили 11 травня 2023 року у приміщенні ГУНП у Вінницькій області тодішній очільник поліції Вінниччини Іван Іщенко разом із начальником Вінницької ОВА Сергієм Борзовим.

Алла каже, що її коханий багато часу присвячував своїй нелегкій роботі.

За словами побратимів — бійців вінницького КОРДу, Віталій був надійним товаришем і дуже витривалим чоловіком.

«Він мав великий досвід, яким ділився з меншими бійцями. Віталій був професіоналом у стрільбі та силових видах спорту. Займався рукопашним боєм та крав мага. Фактично він виконував завдання снайпера. Був нашим прикриттям. Коли ми йшли з ним на завдання, то розуміли, що наш тил і наші фланги будуть надійно прикриті», - заявили вони.

Багато уваги Віталій приділяв і своїм друзям.

Без найріднішої людини залишилися двоє старших братів правоохоронця.

Дружина поліцейського сказала, що роки їхнього спільного життя були чудовими і що вони були дуже щасливими разом.

«Ми разом пережили навчання в університеті, АТО, його часті виїзди на полігони, службові завдання і разом раділи, коли народились наші діти – донька та син. Він був дуже турботливим батьком і мріяв виховати сина сильним, сміливим, достойним хлопцем. А ми пишались ним та завжди його підтримували у будь-якій ситуації», - зазначила жінка.

Ті, хто знали Олійника, завжди пам’ятатимуть його як справедливу і хоробру людину.

Вічна пам'ять захиснику України!

Фото: Нацполіція, Вінницька облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-