У Білому домі розповіли, як США розподілятимуть військову допомогу для України

У Білому домі розповіли, як США розподілятимуть військову допомогу для України

Укрінформ
Після ухвалення законопроєкту з підтримкою України США виділять одразу пакети для задоволення негайних оборонних потреб ЗСУ, а потім зосередяться на забезпеченні довгострокової стратегії Києва щодо відсічі агресії РФ.

Про це заявив у вівторок під час зустрічі з журналістами радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Путін вважає, що може тягнути час, тож маємо спробувати надолужити частину цього часу. Отже, щойно президент отримає законопроект на свій стіл та підпише його, ви побачите, що ми надамо ті можливості, які їм (українській стороні – ред.) найбільше потрібні зараз», - зазначив представник американської адміністрації.

Після цього, за його словами, впродовж літніх та осінніх місяців, США продовжать спілкування з українською стороною про те, якою є довгострокова стратегія Києва щодо відсічі російської агресії. На основі взаємодії будуть адаптовані наступні пакети підтримки України з метою задоволення цих потреб.

Читайте також: Наступний пакет військової допомоги США Україні буде більший, ніж зазвичай - Politico

Кірбі також підтвердив оцінки, що зволікання американським Конгресом з ухваленням пакета допомоги для України однозначно вплинуло на ситуацію на полі бою, а також на безпеку мирних громадян.

«Коли росіяни запускають ці масові атаки із БПЛА та ракетами, вони чудово усвідомлюють, що українці зможуть збити лише частину з них, інші пройдуть»,- зазначив представник Білого дому.

Крім того, за його словами, за таким же принципом російські сили діють на сході України, зокрема, в районі Авдіївки, щоби скористатися дефіцитом боєприпасів ЗСУ.

Читайте також: Допомога від США: на яку зброю чекаємо та як це вплине на війну

У цьому зв’язку Кірбі зауважив, що в Білому домі очікують ухвалення законопроєкту з допомогою для України Сенатом США, і коли він потрапить до Білого дому, президент Байден підпише його якомога швидше.

«Я також можу вас запевнити, що дуже швидко після цього ви побачите перший пакет допомоги в галузі безпеки для України», - зазначив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США у вівторок розпочав процедури розгляду й голосування законопроєкту з допомогою Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також задоволення інших потреб національної безпеки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-