На півдні немає ознак формування наступальних угруповань росіян - Плетенчук

На півдні немає ознак формування наступальних угруповань росіян - Плетенчук

Укрінформ
На Південному напрямку ознак створення наступальних угруповань російських військ не спостерігається.

Про це під час брифінгу в Meдіацентрі Україна - Укрінформ повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

Зокрема, за його словами, наразі військові не спостерігають ознак створення наступальних угруповань на Південному напрямку.

«Якщо брати Лівобережжя, для Росії це не є пріоритетом наступу. Основні події відбуваються на іншому театрі бойових дій», - додав Плетенчук.

Читайте також: РФ компенсує відсутність ракетоносіїв у морях мобільними платформами в Криму - Плетенчук

Проте, зазначив він, ворог не полишав спроби завдати максимальних втрат на півдні.

«Це і Херсонщина, і Миколаївщина, чиї південні околиці періодично страждають від застосування дронів та обстрілів з Кінбурну, це й Одеса, яку атакують із застосуванням також і ракетної зброї. Ворог переслідує цілі знищення інфраструктури, не полишає спроб пошуку та знищення місць дислокації військових підрозділів», - сказав Плетенчук.

За його словами, росіяни збільшили кількість авіації та розвіддронів в акваторії Чорного моря. У такий спосіб ворог намагається компенсувати неможливість виходу в море флоту.

«В акваторії Чорного моря присутня ворожа авіація, це різні типи літаків, починаючі від останніх моделей Су, закінчуючи МіГами, АНами, навіть є застарілі БЕ-12. Так ворог намагається компенсувати неможливість виходу в море. Також відсутність кораблів вони компенсують мобільними пусковими установками», - сказав Плетенчук.

Читайте також: Надзвичайних змін від призначення нового командування ЧФ РФ очікувати не варто - Плетенчук

Для ведення розвідки, за його словами, російські війська також використовують дрони як мінімум п’яти моделей.

«Результати знищення дронів дуже високі. Результати роботи по ракетному озброєнню – гірші. Відчувається проблема нестачі комплексів ППО, наразі ця проблема обговорюється на найвищому рівні», - додав Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Росія під час атаки на Одесу завдала удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки, при цьому вартість застосованих боєприпасів могла сягати 10 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-