Слідком Росії висунув «обвинувачення» Гройсману, Клімкіну та Стецю за підтримку АТО

Слідком Росії висунув «обвинувачення» Гройсману, Клімкіну та Стецю за підтримку АТО

Укрінформ
Слідчий комітет Росії висунув «обвинувачення» колишньому голові Верховної Ради Володимиру Гройсману, ексочільнику МЗС Павлу Клімкіну та колишньому міністру інформаційної політики Юрію Стецю за те, що вони як члени РНБО підтримали початок АТО на Донбасі.

Про це повідомляється в Телеграм-каналі Слідкома країни-агресора, передає Укрінформ.

Таке рішення було прийняте за підсумками оперативної наради очільника СКР РФ Олександра Бастрикіна в тимчасово окупованому Маріуполі.

Там же Бастрикіну доповіли про підготовку до передачі в суд «справ» проти народного депутата Олексія Гончаренка, колишнього генпрокурора Віталія Яреми, українського бізнесмена Сеяра Куршутова (за «заклики до вбивства російських державних діячів»); командира добровольчого госпіталю Геннадія Друзенка (за заклики «застосовувати насильство щодо полонених російських військовослужбовців»); на депутата ВР Володимира Парасюка та його батька (за «напад на будівлю консульства РФ у Львові у 2016 р.»); на українську актрису Андріанну Курилець-Кметюк, телеведучих Яніну Соколову, Наталію Мосейчук, а також директора ФК «Десна» Олександра Поворознюка (за «заклики до вбивства росіян»).

Також для передачі до російського суду та заочного засудження направлено 5 «кримінальних справ» стосовно закордонних добровольців, які воюють на боці ЗСУ: Девьо Калеба Віктора, Еллербрука Марка Вільяма та Молдонадо Майкла Пола (США), Ейреса Марка Джона (Велика Британія), Куеста Хьюго Джуліана (Франція). Працівники СКР заявляють, що мають відомості про участь у бойових діях на боці України понад 3100 закордонних добровольців (зокрема 816 із США; 719 із Канади; 694 із Великобританії та 712 із Грузії).

Російські слідчі звітують, що підсумками їх дій судами країни-агресора розглянуто 230 «кримінальних справ» проти українських військових, «засуджено» 345 осіб. При цьому 35 військовослужбовців «засуджено» до довічного позбавлення волі.

Читайте також: У Росії проти священника УГКЦ відкрили справу через ікону із Бандерою та Шухевичем

Як повідомляв Укрінформ, в жовтні минулого року Слідком РФ висунув начальнику Головного управління розвідки Міноборони України Кирилу Буданову; командувачу Повітряних сил ЗСУ Миколі Олещуку; командувачу Військово-морськими силами ЗСУ Олексію Неїжпапі; командиру 383-го окремого полку дистанційно керованих літальних апаратів Повітряних сил України Сергію Бурденюку заочні «обвинувачення у вчиненні терористичних актів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-