Коордштаб викрив російські фейки про «небажання» України визволяти деяких полонених

Коордштаб викрив російські фейки про «небажання» України визволяти деяких полонених

Укрінформ
Російська пропаганда поширює фейки про нібито небажання України визволяти з полону деяких військових, а також про «поділ полонених на категорії».

Про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими попередив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Російська пропаганда розгорнула чергову кампанію дезінформації проти Координаційного штабу та родин оборонців. Користуючись класичним принципом "розділяй та владарюй", Кремль намагається посіяти розкол та сум’яття серед родин захисників та захисниць, провокуючи штучні конфлікти та використовуючи відверту брехню", – заявили в Коордштабі.

Як зазначається, поширення таких фейків є продовженням політики Кремля, спрямованої на розхитування внутрішньополітичної ситуації в Україні, маніпулювання почуттями родин захисників.

Читайте також: Росія розповсюджує у соцмережах списки полонених, яких Україна нібито не хоче забирати - Коордштаб

Такі дії в Коордштабі розцінюють як ще одне визнання ворогом ефективності й наполегливості України в питанні визволення всіх полонених, зокрема й оборонців з Маріупольського гарнізону.

У штабі наголошують, що для України є пріоритетом визволення кожного полоненого громадянина, незалежно від віку, статі, віросповідання або інших особливостей. При цьому однаково важливими є оборонці Маріуполя та Києва, морські піхотинці й нацгвардійці, цивільні та військовослужбовці.

Читайте також: Лубінець заявив, що росіяни максимально затримують обміни військовополоненими

Робота над визволенням кожного з полонених захисників триває, наголосили у Коордштабі та закликали українців послуговуватися тільки вірогідною, перевіреною інформацією.

Як повідомляв Укрінформ, ворог запустив кампанію з "героїзації" українських ухилянтів.

Фото: Коордштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-