Мінвідновлення забезпечує захист майже для 4 тисяч об’єктів критичної інфраструктури

Мінвідновлення забезпечує захист майже для 4 тисяч об’єктів критичної інфраструктури

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков відзвітував перед парламентом про захист об’єктів критичної інфраструктури.

Про це міністр написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У підпорядкуванні міністерства – майже 4 тис. обʼєктів критичної інфраструктури: від тягових підстанцій залізниці та водоканалів до шляхопроводів та портової інфраструктури. Для кожного з них профільне підприємство знаходить різні типи захисту – від найпростішої – габіонів та бігбегів до складної і дороговартісної – як-то встановлення засобів радіоелектронної боротьби», - зазначив Кубраков.

У вересні, згідно з рішенням Кабінету Міністрів, команда Мінвідновлення взяла на себе зобовʼязання звести фізичний захист на 22 розподільчих підстанціях НЕК “Укренерго”. Рішення, яким саме має бути такий захист, ухвалювали спільно з інженерами Генерального штабу ЗСУ, військовими інженерами зі США, Британії, Японії та Німеччини.

Кубраков підкреслив, що йдеться лише про 22 з існуючих 90 магістральних та ще тисяч менших підстанцій.

«На всіх 22 обʼєктах, за які відповідає наша команда, робота по зведенню захисту II рівня завершена або знаходиться на фінальних стадіях. У деяких областях збережено розподілення енергії саме завдяки цим укриттям», - додав віцепрем’єр-міністр.

За його словами, захист обʼєктів генерації енергії, таких як ТЕЦ, ТЕС або ГЕС, ніколи не належав до відповідальності Мінвідновлення. Він наголосив, що захистити статичні обʼєкти такого розміру неможливо жодним саркофагом – це надто довго і дорого.

«Єдине можливе рішення – засоби ППО. Ми залежні від ритмічних поставок озброєння від країн-партнерів», - підкреслив Кубраков.

Читайте також: Енергетична інфраструктура України першочергово потребує ремонту та відбудови - Кубраков

Як повідомлялося, через ворожу атаку в ніч на 11 квітня була знищена Трипільська теплоелектростанція, ПАТ "Центренерго" втратило всю генерацію. Наразі АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) збільшує імпорт електроенергії із Європейського Союзу, компенсуючи втрати в українській енергосистемі через ворожі атаки.

Фото: Олександр Кубраков / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-