Росія посилює атаки, доки допомога США не прибуде в Україну - естонська розвідка

Росія посилює атаки, доки допомога США не прибуде в Україну - естонська розвідка

Укрінформ
Керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг вважає, що РФ намагається використати останнє "вікно можливостей" перед прибуттям до Україну західної військової техніки та боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

За словами представника естонської розвідки, основна активність російських військ, як і раніше, зосереджена на тиску на місто Часів Яр, що на захід від Бахмута, на Мар'їнському напрямку на захід від Донецька та атаках на населені пункти на залізниці, що з'єднує Авдіївку з Покровськом.

"РФ намагається скористатися останнім вікном можливостей, поки західна військова допомога у повному обсязі не прибула в Україну та не була розгорнута", – сказав Ківісельг.

Утім, успіхи РФ невеликі, а ймовірність розвалу української оборони та фронту зменшується, додав він.

Збройні сили Російської Федерації продовжують здійснювати терористичні обстріли мирного населення України, як у прикордонних районах, так і шляхом завдання глибоких ударів по основних українських населених пунктах, зазначив полковник.

"Але завдяки успішним протиповітряним операціям Україна впродовж останнього тижня змогла скоротити використання російських бомбардувальників далекого радіусу дії для завдання глибоких ударів, а також знизити інтенсивність бомбардувальників", – сказав Ківісельг.

Читайте також: Просування військ РФ на захід від Авдіївки пришвидшилося - британська розвідка

Він додав, що Україна здійснює систематичні глибокі удари, атакуючи низку військових об'єктів у Криму та нафтових об'єктів на території РФ.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю міністр оборони США Ллойд Остін анонсував виділення додаткового пакету оборонної допомоги Україні на 1 мільярд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-