Міноборони Іспанії підтвердило передачу Україні ракет для Patriot

Міноборони Іспанії підтвердило передачу Україні ракет для Patriot

Укрінформ
Іспанія передасть Україні ракети для систем протиповітряної оборони Patriot.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міноборони Іспанії, про це оголосила його очільниця Маргарита Роблес під час 21-го засідання Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн»).

«Міністр зосередилася, зокрема, на внеску Іспанії в протиповітряну оборону, що є фундаментальною проблемою. Вона голосила про відправку комплекту зенітних ракет-перехоплювачів Patriot великої дальності, які прибудуть на логістичну базу через чотири дні», - йдеться у пресрелізі оборонного відомства Іспанії.

Також Роблес повідомила, що напередодні було доставлено нову партію артилерійських снарядів для України, «за якою в найближчі місяці підуть інші поставки боєприпасів калібру 155 і 120 мм». Крім того, Іспанія відправила Україні медикаменти для шпиталів та індивідуальні аптечки для військовослужбовців.

Читайте також: Штати продовжують пошуки для України додаткових Patriot та інших систем ППО - Остін

Зазначається, що в наступні два місяці іспанська допомога для України включатиме легкі та важкі кулемети, захищені колісні транспортні засоби матеріально-технічного забезпечення, броньовані машини піхоти, протитанкові засоби та гаубиці польової артилерії.

Надалі передбачається постачання різних систем протиповітряного спостереження і дистанційних станцій озброєння для захисту від безпілотників, які готуються оборонною промисловістю Іспанії.

Як повідомляв Укрінформ, газета El Pais повідомила, що Іспанія виключила можливість постачання Україні систем Patriot, але передасть ракети для них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-