Суспільство не надто перебірливе щодо достовірності інформації - військова

Суспільство не надто перебірливе щодо достовірності інформації - військова

Відео
Укрінформ
Суспільство залишається досить інфантильним, сприймаючи події за гучними заголовками та не бажаючи заглиблюватися в їхню суть.

Таку думку в черговому випуску проєкту “Станція Краматорськ” висловила військовослужбовиця Ірина Цибух на позивний “Чека”.

На її думку, споживачі сучасної інформації не надто перебірливі щодо її достовірності, мислять заголовками новин і схильні їм довіряти.

“Суспільство, перенасичене інформаційним фастфудом, завжди залишатиметься дуже емоційним і поверховим. Ми чуємо, що ми дуже змінилися, сильно виросли й стали новими після повномасштабного вторгнення — в мене є щодо цього великі сумніви. Тому що дитячість суспільства проявляється саме в тому, що ми говоримо заголовками, і ми вирішили, що ми висмикнемо цей контент. А висмикуємо ми його, тому що він подається як унікальний”, - вважає Цибух.

За її словами, таке інфантильне ставлення до інформації відкриває значні можливості для інформаційно-психологічних операцій ворога.

Читайте також: Українцям потрібна інституційна пам’ять за жертвами цієї війни - парамедикиня

“Доки в нас буде потреба говорити заголовками і ми віритимемо людям, які говорять заголовками, бо ця мова доступна для рівня нашої свідомості, доти Росія матиме шанси перемогти. Бо насправді треба багато зусиль, щоб протистояти. А заголовок — це не про зусилля, а про фастфуд. Тому так важливо виховувати в собі потребу заглиблюватися, шукати першоджерело”, - наголосила “Чека”.

Ірина «Чека» Цибух – у цивільному житті продюсерка та керівниця проєктів. До повномасштабного вторгнення працювала на «Суспільному». Їздила на Донбас як військова парамедикиня з 2015 року. Сьогодні Ірина працює бойовою медикинею у складі добровольчого батальйону «Госпітальєри», який займається медичною евакуацією військових у гарячих точках на лінії фронту. У 2023 році Президент нагородив Ірину орденом «За заслуги».

Проєкт «Станція Краматорськ» – серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-