В’ятрович пояснив, чому Путін не здатний перемогти Україну

В’ятрович пояснив, чому Путін не здатний перемогти Україну

Відео
Укрінформ
Російський диктатор Володимир Путін не може виграти цю війну, тому що почав її надто пізно: в нашій державі виросло нове покоління, яке не уявляє себе без України.

Таку думку висловив історик, народний депутат України Володимир В’ятрович у черговому випуску програми Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Україна поступово рухається в сторону кращих підручників в контексті подачі інформації про минуле, і мені здається, що одна з причин, чому Путін зараз не здатний перемогти Україну, – він надто пізно почав цю війну. Він має справу з поколінням, яке було виховане на цих підручниках історії, які вже не мислять себе без України», - розмірковує історик.

За словами В’ятровича, молоде покоління українців не вірить прокремлівським наративам, що «Україну створив Ленін», вони мають цілісне бачення історії, хоч вона і в деяких моментах корелюється.

Читайте також: Ця війна обовязково перейде на територію Росії, як би того не хотів Путін - В’ятрович

«Я впевнений, що саме українці мають розповісти історію Росії для світу. Ніхто краще за нас не розуміє, що таке Росія, тому що ми самі, наші предки, створили цього монстра», - додав В'ятрович.

Більше про історичну спадщину, а також сакральне значення 9 травня для РФ дивіться у повній версії випуску «Самохвалов запитує».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-