До експлуатації у ЗСУ цьогоріч допустили майже 20 зразків стрілецької зброї

До експлуатації у ЗСУ цьогоріч допустили майже 20 зразків стрілецької зброї

Фото
Укрінформ
До експлуатації в Силах оборони України у поточному році допущені майже 20 зразків стрілецької зброї, зокрема вітчизняного виробництва.

Про це повідомило Міністерство оборони, передає Укрінформ.

Як зазначили у відомстві, арсенал українських захисників за останні два роки поповнився значною кількістю індивідуальної та групової зброї.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ кодифіковані та допущені до експлуатації понад 60 зразків стрілецької зброї, більшість із них – іноземного виробництва.

З лютого 2022-го року до експлуатації в Силах оборони допущені такі відомі у світі моделі, як кулемети MG3 та M-240, снайперські гвинтівки Barrett MRAD і Cyclone HSR, пістолети Beretta M9A1 і Colt M45A1, пістолет-кулемет CZ Scorpion EVO 3A1 та інші.

Серед стрілецької зброї, допущеної до експлуатації з березня 2022-го, є новинки вітчизняного виробництва, зокрема автоматичні гвинтівки різних модифікацій UAR-15, кулемет Laska-K2, великокаліберні гвинтівки Snipex Monomakh і Snipex Alligator.

"До речі, саме з гвинтівки Alligator калібру 14,5 мм встановлено один із підтверджених рекордів цієї війни – знищено російського окупанта на дистанції у 2710 метрів", – зауважили в міністерстві.

У поточному році кодифіковані та допущені до експлуатації, зокрема, ручний кулемет FN Minimi, снайперська гвинтівка CZ TSP, штурмова гвинтівка HK 416, кулемет Browning M-2, автоматичні гвинтівки М16А1 та CZ Bren 2, пістолет Форт-20 українського виробництва.

Допуски до експлуатації надані також деяким боєприпасам відповідних калібрів, які застосовуються у згаданих зразках стрілецької зброї.

Читайте також: Президент: Працюємо з партнерами над інвестиціями у виробництво зброї та техніки в Україні

У відомстві нагадали, що кодифікація та подальший допуск зразка озброєння і військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням номенклатурного номера НATO дозволяє закуповувати його за кошти з держбюджету для підрозділів Сил оборони.

Як повідомляв Укрінформ, від початку року до експлуатації в Силах оборони допустили девʼять наземних роботизованих комплексів вітчизняного виробництва.

Фото з сайту mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-