Пісторіус - про дозвіл Україні бити по РФ німецькою зброєю: Ми адаптувалися до ситуації

Пісторіус - про дозвіл Україні бити по РФ німецькою зброєю: Ми адаптувалися до ситуації

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус назвав рішення уряду Німеччини дозволити Україні використовувати німецьку зброю проти військових цілей у Росії стратегічною адаптацією до ситуації, що змінюється.

Про це він сказав на зустрічі зі своїм молдовським колегою Анатолієм Носатим у Кишиневі у п'ятницю, передає Укрінформ із посиланням на DW.

«Це рішення правильне. Так ми завжди чинили з самого початку війни, яку Путін веде проти України. Ми адаптувалися до ситуації, відповідно коригували нашу стратегію», - заявив Пісторіус.

За словами глави Міноборони Німеччини, після цього рішення уряд ФРН не відновлюватиме дебати про постачання німецьких далекобійних крилатих ракет Taurus.

Заяви Берліна та його партнерів про використання західної зброї для ударів по території РФ є досить однозначними, зазначив Пісторіус. Вони стосуються насамперед «оборонних боїв навколо Харкова, тому що близькість до кордону там особливо очевидна».

Канцлер ФРН Олаф Шольц після того, як Берлін дозволив Україні завдавати ударів німецькою зброєю по цілях у Росії, виступив на захист своєї політики.

«Ми повинні уникнути великої війни - війни між Росією та НАТО. Водночас ми маємо подбати про те, щоб Україна могла захистити свою незалежність та суверенітет», - заявив Шольц на з'їзді католицької церкви в Ерфурті у п'ятницю.

Читайте також: Пісторіус анонсував новий пакет озброєнь для України на €500 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, уряд ФРН заявив, що Україна може використовувати зброю, надану Німеччиною, для захисту від російських атак, які завдають безпосередньо із прикордонних територій.

Учора під час візиту до Одеси міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував постачання Україні нового пакета військових засобів на суму 500 млн євро, до якого увійдуть крилаті ракети до систем ППО IRIS-T SLM та IRIS-T SLS, безпілотники, БМП та снайперські рушниці.

У п'ятницю міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що Німеччина передасть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot для посилення ППО країни на тлі російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-