У США не сприймають теперішню ситуацію на полі бою в Україні як «період стратегічної небезпеки»

У США не сприймають теперішню ситуацію на полі бою в Україні як «період стратегічної небезпеки»

Укрінформ
У США не вважають захоплення військами РФ додаткових територій у Харківській області в результаті нещодавнього наступу стратегічно важливим чинником з погляду загального перебігу війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник радника Білого дому з питань національної безпеки США Джонатан Файнер, повідомляє Голос Америки.

Файнер підкреслив, що захоплення цих територій не є «стратегічно важливим з погляду загального перебігу війни в Україні».

«РФ вдалося захопити вузьку смугу території, переважно, вздовж свого кордону, яку ми не вважаємо - і я не думаю, що Україна вважає - стратегічно важливою з погляду загальної траєкторії війни. Вони вклали величезні ресурси у спроби захопити цю територію, вони заплатили за це величезну ціну», - зазначив американський посадовець.

Файнер підкреслив, що набагато важливіше те, що Силам оборони України вдалося зупинити наступ армії РФ усього «за декілька кілометрів від кордону з РФ».

«Я вважаю, що, ймовірно, є надмірна частка негативу та песимізму щодо того, скільки насправді досягла Росія у своєму власному наступі на північ від Харкова», – зазначив Файнер під час конференції з національної безпеки 2024 року під назвою «Високі ставки», зорганізованій Центром нової американської безпеки.

«Тепер дуже важливим є постачання на фронт необхідної військової допомоги від країн Заходу. Особливо важливими є засоби ППО та боєприпаси», - додав він.

Читайте також: США готують для України новий пакет військової допомоги на $225 мільйонів - ЗМІ

Представник Білого дому зауважив, що РФ, попри величезні втрати у техніці та живій силі, не показує реального прагнення до закінчення війни «на умовах, які були б прийнятними для міжнародної спільноти чи України».

Відтак, стратегічна мета наразі полягає у тому, щоб не дати РФ відчувати, наче час на її боці, і вона могла б знищити Україну, продовжуючи чинити тиск на неї та її союзників. Ухвалення пакета додаткової допомоги США Україні має велике значення з цього погляду.

«Тож це буде змагання, яке відбуватиметься на полі бою. Це також буде змагання, яке відбудеться на наших фабриках, на фабриках у Європі, на фабриках в Україні, де ми запускаємо спільне виробництво», – додав Файнер.

Як повідомлялося, 31 травня президент США Джо Байден негласно дозволив Україні завдавати ударів американською зброєю по території Росії. Зазначалося, що дозвіл поширюється лише на російську територію біля Харківської області й спрямований на захист Харкова.

Читайте також: Україна завжди матиме підтримку США та союзників - Байден

Пізніше того ж дня державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ для захисту Харкова.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-