Британська розвідка проаналізувала дії росіян біля Часового Яру, втрати військ РФ високі

Британська розвідка проаналізувала дії росіян біля Часового Яру, втрати військ РФ високі

Укрінформ
Російські сухопутні війська, ймовірно, досягли обмеженого прориву у східне передмістя Часового Яру - міста, розташованого приблизно за 8 км на захід від Бахмута.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається у звіті, збройні сили РФ також, імовірно, взяли під контроль село Іванівське на південний схід від Часового Яру. Аналітики повідомляють, що запеклі бої точаться в районах міста, де ЗС України намагаються зупинити просування російських окупантів.

«Російські війська, ймовірно, залишаються на східній стороні каналу, який проходить через місто, що є перешкодою для їхнього просування. Дуже ймовірно, що для зачистки передмістя ЗС РФ застосовують піхоту, яка рухається пішки, і що рівень втрат серед російських військ є високим», - вважають аналітики.

Читайте також: На фронті від початку доби - 40 бойових зіткнень, ворог застосовує авіацію

У звіті, з посиланням на українські збройні сили, повідомляється про артилерійський штурм міста з використанням термобаричних боєприпасів. «Часів Яр, імовірно, представляє цінність для Росії через його стратегічне розташування на плато, а також його історичне використання як логістичного вузла для ЗСУ», - вважають у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що армія РФ активно продовжує наступальні дії по всій лінії фронту, концентруючи основні сили на Покровському та Курахівському напрямках Донецької області.

Фото: Павло Кириленко, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-