РФ переміщує сили з Придніпровського напрямку на Курський - Сили оборони

РФ переміщує сили з Придніпровського напрямку на Курський - Сили оборони

Укрінформ
У оперативному угрупованні військ "Таврія" заявили про те, що наразі фіксується переміщення військ РФ, зокрема, з Придніпровського напрямку на інші напрямки, у тому числі на Курський.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, у відповідь на запитання, чи бачить він якесь переміщення сил з Таврійського напрямку в інші місця, передає кореспондент Укрінформу.

"Так, я підтверджую... про те, що є переміщення із Придніпровського, зокрема, напрямку, і не тільки з цього напрямку - ворожих підрозділів, деяких батальйонів, інших частин - на інші напрямки, очевидно, що і на Курський також, де у росіян зараз найбільше дірок в обороні. Але тут є трохи обернена логіка (росіян - ред.) - її ще потрібно зрозуміти, у чому підвох, так би мовити", - сказав Лиховій.

Речник пояснив, що коли на Придніпровському напрямку була велика кількість російського особового складу, то штурмових дій було менше.

"А коли їх почали забирати, латати їхню охрімову свиту на, у тому числі, Курський напрямок, то за вчора вже було різке пожвавлення - на Придніпровському напрямку, на лівобережжі Дніпра. Я думаю, що має минути кілька днів, щоб зрозуміти, чи це були російські показові дії - коли вони хочуть показати нібито, що незважаючи на зменшення їхніх захисних порядків, вони спроможні атакувати і далі, чи це, можливо, якийсь інший задум", - сказав Лиховій.

Читайте також: ЗСУ контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території Росії - Сирський

За його словами, "все може бути".

"Вони можуть побоюватися, можливо, наших наступальних дій. Але я думаю, що це все потрібно виявити з часом, бо поки ми говоримо тільки про один день і про статистику одного дня", - додав він.

Як повідомлялося, Почесний консул України у Королівстві Нідерланди Карел Бургер Дірвен заявив, що підтримує ЗСУ в операції "Курськ", і що РФ має зрозуміти, що ніколи не зможе перемогти.

Фото: ОСУВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-