Пам’яті аеророзвідника Сергія Рибіна (позивний «Риба»)

Пам’яті аеророзвідника Сергія Рибіна (позивний «Риба»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Мав невгамовний авантюрний характер та веселу вдачу

Сергій народився 3 червня 1998 року в місті Рубіжне Луганської області.

«Любов до історії з раннього віку привела Сергія на історичний факультет Каразінського університету у 2016 році. З 2018 року хлопець перейшов на заочну форму навчання, здобув вищу освіту у 2021 році», - розповідають у харківському виші.

Із літа 2023 року Сергій проходив численні курси з підготовки операторів БпЛА, а у листопаді того ж року приєднався до новоствореної 150-ї бригади ЗСУ.

З липня 2024 року аеророзвідник приступив до виконання бойових завдань, опанувавши керування різноманітними безпілотниками літакового типу.

Віддав життя за Україну 6 серпня 2024 року поблизу селища Нью-Йорк на Донеччині. Сергію назавжди залишиться 26...

«Кожен із нас знав "Рибу", але мало хто знав його як Сергія. Його "друге імʼя" повністю відображало той своєрідний образ, який він хотів транслювати світу. Багато хто памʼятає Сергія як веселого хлопця, який любив тролити та жартувати з будь-чого. Завжди говорив, що думає, через що часто потрапляв у різні цікаві ситуації, але завжди знаходив з них вихід”, - ділиться спогадами побратим Андрій Вакуленко.

За словами побратима, кожен, хто зустрічався з Сергієм, не залишався байдужим від знайомства. А спілкування з ним для кожного залишило свій відбиток.

«Коли бачив дзвінок від нього — одразу розумів, що попереду чекає якась авантюра. Він зайняв велике місце в моєму серці, а час нашої дружби я запамʼятаю як найяскравіший. Для мене було честю знати його не тільки як "Рибу", а як Сергія — людину зі своїми страхами, сумнівами, радістю та проблемами, які він показував далеко не кожному. Вічна памʼять та слава тобі назавжди, мій найкращий друже!», - написав Андрій.

Останній спочинок Сергій Рибін знайшов на Алеї Слави Безлюдівського кладовища (№18) у Харкові.

Честь і шана Воїну!

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-