Зеленський розповів про ефективність далекобійної зброї у Криму - «мінус» 23 ворожі кораблі

Зеленський розповів про ефективність далекобійної зброї у Криму - «мінус» 23 ворожі кораблі

Відео
Укрінформ
З використанням вітчизняної зброї, а також британських Storm Shadows і французьких Scalps Україна знищила 23 російських кораблі.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час пресконференції за підсумками участі в засіданні Європейської ради, передає кореспондент Укрінформу.

«У Криму Україна вже працює далекобійною зброєю, працює ефективно. Ми знищили 23 ворожі кораблі. Це колосальний результат. Використовуємо для цього зброю власного виробництва, а також британські Storm Shadows і французькі Scalps», - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Раніше під час пресконференції він наголосив, що обговорював із союзниками дозвіл на використання їхньої далекобійної зброї для ураження об’єктів на території РФ.

«Серед лідерів тих країн, з якими я говорив про далекобійну зброю (США, Німеччини, Франції та Італії), були й дуже позитивні сигнали, але ми повинні розуміти, що ці країни хочуть союзу між ними всередині щодо надання Україні дозволу застосовувати цю зброю», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Помпео назвав «дурними» обмеження щодо використання західної зброї Україною

Як повідомлялося, 10 жовтня Володимир Зеленський представив План перемоги прем’єр-міністру Великої Британії Кіру Стармеру у Лондоні, президенту Франції Еммануелю Макрону у Парижі та прем’єрці Джорджі Мелоні у Римі.

Раніше він представив План перемоги президенту США Джо Байдену, віцепрезидентці Камалі Гарріс та кандидату на пост президента Дональду Трампу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-