Прес-конференція:

Прес-конференція: "Електоральні преференції та очікування населення України напередодні дочасних парламентських виборів 2014"

Укрінформ
3 жовтня 10-00    відбулася прес-конференція: «Електоральні преференції та очікування населення України напередодні дочасних парламентських виборів 2014» (Зала 1)

3 жовтня 10-00 відбулася прес-конференція на тему: «Електоральні преференції та очікування населення України напередодні дочасних парламентських виборів 2014» (Зала 1).

 
Рівень довіри Українській армії перевищив рівень довіри церкві - опитування
 
Нині Українська армія за рівнем довіри в суспільстві обійшла навіть церкву.
Такі дані соціологічного опитування  оприлюднив доктор філософських наук, професор, провідний науковий співробітник, ректор Вищої школи філософії Інституту  філософії НАН України, директор соціологічної компанії «Рейтинг+» Валерій Загороднюк на прес-конференції на тему: «Електоральні преференції та очікування населення України напередодні дочасних парламентських виборів 2014», що відбулася у п'ятницю в Укрінформі.
«Серед суспільних інституцій до традиційного лідера довіри, а саме церкви, якій цілком чи частково довіряють 52,6%, підтягнулася Національна гвардія. Її рівень довіри становить 51,2%. Проте навіть за  рівнем довіри церкву випередила Українська армія. Рівень довіри до неї наразі становить 53,8 % опитаних», - сказав Загороднюк.
Він також повідомив про симпатії та антипатії українців під час опитування щодо зовнішньополітичного вектора України. «Вступ до ЄС підтримують трохи більше половини опитаних (52,8%) на противагу тим 18,9%, які воліли б бачити Україну у складі Митного Союзу. На думку 16,9% респондентів, Україна не повинна приєднуватися ні до ЄС, ні до МС», - констатував соціолог.
За його словами, дотичним до цих запитань було й ставлення до НАТО. «Майже половина опитаних (48,6%) підтримують вступ України до НАТО. Протилежної думки дотримується майже третина респондентів», - підсумував Загороднюк.
Всеукраїнське опитування на тему «Електоральні преференції та очікування населення України напередодні дочасних парламентських виборів 2014» проводилося соціологічною фірмою «Рейтинг+» 20 - 28 вересня у всіх областях України та в Києві, окрім Донецької і Луганської областей. Загалом було опитано 2300 тисяч осіб. Похибка вибірки не перевищує 3%.
 
Понад 37 відсотків респондентів готові проігнорувати парламентські вибори -  опитування
 
Попри те, що на дочасних парламентських виборах очікується досить висока явка українців, кількість респондентів, які готові знехтувати своїм конституційним правом, також є доволі високою - понад 37 відсотків.
Про це сказав доктор філософських наук, професор, провідний науковий співробітник, ректор Вищої школи філософії Інституту  філософії НАН України, директор соціологічної компанії "Рейтинг+" Валерій Загороднюк на прес-конференції на тему: "Електоральні преференції та очікування населення України напередодні дочасних парламентських виборів 2014», що відбулася у п'ятницю в Укрінформі.
«Очікується досить висока явка виборців. 62,4% респондентів, які зголосилися взяти участь у дочасних виборах до Верховної Ради, на противагу тим 37,6% опитаним, що мають намір і радше мають намір знехтувати своїм конституційним правом», - сказав Загороднюк. 
При цьому він уточнив, що оприлюднені ним цифри отримані в результаті Всеукраїнського опитування, проведеного соціологічною фірмою «Рейтинг+» у всіх областях України та в Києві, окрім Донеччини та Луганщини 20 - 28 вересня, тобто, за місяць до виборів: «Всього опитали ми 2300 респондентів по сто осіб у кожній області. Похибка нашого дослідження не перевищує 3%».
На запитання кореспондента Укрінформу, чим пояснити такий, далеко не малий, відсоток українців, які мають намір проігнорувати вибори, директор соціологічної кампанії зазначив, що нічого дивного тут немає. «Це досить нормальний відсоток для дочасних виборів. Бо чим частіше вибори відбуваються в країні, тим менше людей беруть у них участь», - відповів Загороднюк.
 
Комуністи очолюють антирейтинг парламентських перегонів - опитування
 
У своєрідному антирейтингу учасників парламентських перегонів перше місце посіла Комуністична партія України.
Такі дані соціологічного опитування навів доктор філософських наук, професор, провідний науковий співробітник, ректор Вищої школи філософії Інституту  філософії НАН України, директор соціологічної компанії «Рейтинг+» Валерій Загороднюк на прес-конференції на тему: "Електоральні преференції та очікування населення України напередодні дочасних парламентських виборів 2014», що відбулася у п'ятницю в Укрінформі.
«Явним лідером антирейтингу симпатій виборців є Комуністична партія України, за яку за жодних обставин не будуть голосувати майже половина опитаних. А саме - 47,2%», - сказав Загороднюк.
Для порівняння він повідомив, що близько 20% опитаних заявили, що вони за жодних обставин не голосуватимуть за «Сильну Україну», ВО «Батьківщина, ВО «Свобода» і «Правий сектор». «Інші сили викликають значно менше антипатій виборців», - пояснив директор соціологічної компанії «Рейтинг+».
Що ж до справжнього рейтингу, то, за його словами, вердикт респондентів має такий вигляд. «Більш упевнено лідирує Блок Петра Порошенка - 23,7%. На другому місці йде Радикальна партія Олега Ляшка - 7,1%. На третє місце претендують відразу три політичні партії: Народний фронт - 4,3%, Громадянська позиція - 4,2% та ВО «Батьківщина» - 4,1%, яким зовсім трохи не вистачає для подолання п'ятивідсоткового електорального бар'єру», - сказав соціолог, зауваживши, що тут слід враховувати похибку при проведенні опитування.
При цьому він уточнив, що оприлюднені ним цифри отримані в результаті Всеукраїнського опитування, проведеного соціологічною фірмою «Рейтинг+» у всіх областях України та в Києві, окрім Донеччини та Луганщини 20 - 28 вересня, тобто, за місяць до виборів. «Всього опитали ми 2300 респондентів по сто осіб у кожній області. Похибка нашого дослідження не перевищує 3%», -  додав Загороднюк.
За його словами, цілком довіряють Петру Порошенку 56,1 % опитаних, Арсенію Яценюку - 12,8%, Олегу Ляшку - 7,9%, Анатолію Гриценку - 8,9%.  «Але найбільший рівень недовіри серед лідерів парламентських перегонів - у Юлії Тимошенко. Їй цілком довіряють 5,4% і зовсім не довіряють 46,3%», - підсумував соціолог.
 
Відео з прес-конференції:
 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-