З Криму до росії вивезли чотирьох фігурантів справи «Хізб-ут-Тахрір»

З Криму до росії вивезли чотирьох фігурантів справи «Хізб-ут-Тахрір»

Укрінформ
Фігурантів справи «Хізб-ут-Тахрір» - журналіста «Кримської солідарності» Вілена Темер'янова, активістів Енвера Кроша, Ріната Алієва, Едема Бекірова – під конвоєм етапували із тимчасово окупованого Криму до Ростова-на-Дону (росія).

Про це громадському об'єднанню «Кримська солідарність» повідомила дружина Енвера Кроша Айше, передає Укрінформ.

«Наші друзі намагались передати передачу в СІЗО Сімферополя, однак там повідомили, що їх відправили на етап. Це сталося три дні тому», - пояснила Айше Крош.

Зазначається, фсб Криму передало матеріали справи кримських активістів до прокуратури, яка направила їх до Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону.

Адвокат Еміль Курбедінов зазначив, що це – акт незаконного насильницького переміщення.

«Це ланка цілого ланцюга порушення прав та свобод кримськотатарських активістів, яких переслідують за політичні та релігійні погляди та переконання. Ми окремим блоком оскаржимо в міжнародних інстанціях насильницькі переміщення наших співгромадян із території Криму», - додав Курбедінов.

Читайте також: Жителю Криму винесли найшвидший вирок у «справі Хізб ут-Тахрір» - КримSOS

Також зазначається, що, на думку захисту, російські спецслужби навмисне прив'язали цю справу до подій, пов'язаних із російсько-українською війною.

Як повідомлялося, торік улітку в Джанкої та Джанкойському районі пройшли масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів. Тоді затримали Енвера Кроша, Вілена Темер'янова, Мурата Мустафаєва, Едема Бекірова та Ріната Алієва. Їх звинуватили в участі в забороненій у рф організації «Хізб ут-Тахрір».

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-