Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Гордість за мужність

Гордість за мужність

Блоги
Укрінформ
«Виступаючи на захист свого народу, своєї держави – України, я сприяв і свідомо ставив собі таку мету: захист інтересів усіх людей, їхніх прав і свобод, благополуччя та мирного існування»

Талановитий журналіст, надійний товариш, відважний трибун, відданий своєму народові борець.

Опора для своєї родини - чотирьох діточок та дружині Левізі.

Перший заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу. Людина, яку знає вся Україна, чиїм вірним і гідним громадянином він є. Людина, якою пишається кримськотатарський народ. Сьогодні Наріману ДЖЕЛЯЛУ, заарештованому 4 вересня 2021 року та згодом засудженому російськими окупантами до 17 років позбавлення волі, виповнюється 43 роки.

Фото: Кримська солідарність
Фото: Кримська солідарність

У своєму останньому слові в ході судилища, здійсненого над ним російськими окупантами, Наріман ДЖЕЛЯЛ сказав: "Я переконаний, що, виступаючи на захист свого народу, своєї держави – України, я сприяв і свідомо ставив собі таку мету: захист інтересів усіх людей, їхніх прав і свобод, благополуччя та мирного існування. Бо я не уявляю собі добробут корінного народу Криму – кримських татар – поза демократією, норми та механізми якої покликані служити на благо всім людям.

Тим часом, залишаючись протягом багатьох років прихильником ненасильницької політичної боротьби, я відчуваю гордість за ту стійкість і мужність, які демонструють мої співгромадяни, в тому числі кримські татари, захищаючи свою країну від нічим невиправданої військової агресії, жертвами якої стали десятки тисяч мирних людей, військовослужбовці з обох сторін». У день народження нашого мужнього побратима Нарімана ДЖЕЛЯЛА висловлюю йому та його сім'ї слова підтримки та гордості за мужність, яку вони проявляють разом. Немає жодних сумнівів у тому, що незабаром окупований росією Крим буде звільнений, а Наріман ДЖЕЛЯЛ і всі мужні співгромадяни, які перебувають у російських в'язницях, вийдуть на волю і з'єднаються зі своїм народом у рідному Криму.

Hayırlı yaşlar olsun Narıman dostum!

Рефат Чубаров

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-