Росіяни намагаються максимально використовувати шляхи в об’їзд Чонгарського мосту - Гуменюк

Росіяни намагаються максимально використовувати шляхи в об’їзд Чонгарського мосту - Гуменюк

Укрінформ
Після удару по Чонгарському мосту російські загарбники намагаються використовувати альтернативні шляхи, рухатися невеликими групами і вночі, що ускладнює ворожу логістику.

Про це розповіла керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Максимально намагаються використовувати альтернативні шляхи в об’їзд Чонгарського мосту, мають складнощі з транспортуванням, тому що інші шляхи перебувають під вогневим контролем Сил оборони або під загрозою застосування партизанських сил. Тому зараз переміщення відбувається невеликими групками, це ускладнює ворогу логістику. Вони намагаються використовувати нічний час, максимально часто підключають засоби радіоелектронної боротьби для того, щоб попередити витік інформації», – сказала Гуменюк.

За її словами, наразі не спостерігається активного підвезення сил та резервів російським військам на лівий берег. «Незважаючи на те, що наша робота досить результативна, наприклад за минулу добу ми знищили три польових склади боєприпасів у ворога на лівому березі, але підвезення снарядів поки що вони не очікують», – додала речниця «Півдня».

Водночас на запитання щодо ситуації з логістикою ворога через Армянськ Гуменюк відповіла: «Ми максимально делікатно тримаємо вогневий контроль над цією ділянкою, щоб не розкривати своїх потужностей, але здивувати ворога в певний час. Дочекаємось!».

Читайте також: Чиновники в окупованому Криму вивозять родини і документи - Гуменюк

Вона також проінформувала, що нині немає й активностей на формуванні оборонних рубежів на півострові, як було ще два місяці тому. Гуменюк додала, що у кримських окупаційних посадовців ентузіазму на облаштування оборони більше немає, їхній ентузіазм «більше спрямований на виїзд».

Речниця «Півдня» зауважила, що є розуміння, що налаштовані рубежі оброни, які вже на сьогодні існують на території Криму, – це, в принципі, все, більшого росіяни зробити і запропонувати не можуть.

Як повідомлялося, по Чонгарському мосту, що з'єднує тимчасово окупований Крим із материковою Україною, 22 червня було завдано удару, рух мостом перекрито.

Читайте також: Якщо кораблі РФ залишаться у Чорному морі, вони боятимуться наближатися до Криму - Зеленський

Після цього російські загарбники перенаправили рух автомобільного транспорту на пункти пропуску «Армянськ» і «Перекоп».

У ГУР Міноборони, коментуючи пошкодження мосту, заявили, що триває планомірна робота Сил безпеки, оборони, Руху опору, і ця робота буде продовжена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-