Рада має удосконалити законодавство, щоб видворити з Криму російських «колоністів» - Чубаров

Рада має удосконалити законодавство, щоб видворити з Криму російських «колоністів» - Чубаров

Укрінформ
Законодавство України про видворення слід вдосконалити, це важливо для видворення російських «колоністів», які незаконно оселилися в Криму.

Про це на заході «Переддень третього саміту Кримської платформи» сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що в тимчасово окупованому Криму незаконно оселилися близько одного мільйона російських «колоністів». За словами Чубарова, ця категорія становить особливу загрозу для кримських татар, усіх громадян України, для Української держави.

«Верховна Рада завтра ухвалюватиме заяву, що особи, які незаконно перемістилися до окупованого Криму, будуть видворені шляхом прийняття індивідуальних рішень. Чи уявляєте ви індивідуальні рішення щодо мільйона «колоністів»? Я - ні. І було б дуже доцільно, щоб Рада, згідно з міжнародним гуманітарним правом, взяла на себе зобов’язання удосконалити чинне законодавство України щодо видворення осіб, які незаконно поселилися, а не перемістилися. Бо що це за переміщення таке?! Вони незаконно поселилися на краденій землі», - наголосив голова Меджлісу.

Він зауважив, що існують приклади видворення, коли не потрібно застосовувати індивідуальні судові рішення.

«Можна було б визнати їхню появу в Криму злочином. І сказати, що Українська держава проявляє гуманність і не буде засуджувати тих людей, що вона їх відпускає, щоб вони поїхали до себе додому», - вважає Чубаров.

Читайте також: Рада з «когнітивної деокупації» Криму презентує перші напрацювання восени – Ташева

Як повідомляв Укрінформ, постійна представниця Президента в АРК Таміла Ташева заявляла, що усі громадяни РФ, які приїхали до тимчасово окупованого Криму з порушенням міграційного законодавства України, будуть видворені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-