Премія Франка-2016: серед претендентів - і Любомир Гузар

Премія Франка-2016: серед претендентів - і Любомир Гузар

Укрінформ
Міжнародна рада експертів визначила п'ять наукових робіт, які претендуватимуть на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка. Серед них і монографія про Андрея Шептицького, автором якої є Любомир Гузар.

Про це повідомляє Міжнародний фонд Івана Франка на своїй сторінці у Фейсбуці

"У номінації "За визначний особистий внесок у розвиток суспільно-гуманітарних наук" члени Ради експертів рекомендували до розгляду журі монографію Блаженнішого Любомира Гузара "Андрій Шептицький Митрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму" та тритомну монографію авторського колективу у складі: Юрій Макар, Михайло Горний, Віталій Макар "Від депортації до депортації. Суспільно-політичне життя холмсько-підляських українців (1915- 1945 рр). Дослідження. Спогади. Документи", - йдеться у повідомленні.

У номінації "За вагомий внесок у розвиток україністики" на розгляд журі будуть представлені роботи  Тетяни Огнєвої "Театр і кіно у контексті мистецтвознавчих концепцій початку ХХ століття", Євгена Нахліка "Перелицьований світ Івана Котляревського: текст-інтертекст-контекст", Василя Чернеця та Валерія Бітаєва "Українська енциклопедія етномистецтвознавства та етнокультури.

На сьогодні усі п'ять робіт передано на розгляд Міжнародного журі, а вже 4-5 серпня у Відні відбудеться науково-міждисциплінарна дискусія, в ході якої журі визначить лауреатів.

Церемонія нагородження лауреатів премії відбудеться 27 серпня 2016 року на батьківщині Івана Франка у Дрогобичі на Львівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-