"Щедрий" гід на вихідні

Афіша
Укрінформ
Навчитися виконувати колядки, пощедрувати разом із усією Україною та відвідати фестиваль українського козацтва - план-мінімум на ці вихідні.

Зимове свято «Крученик-фест»

Що цікавого: фестиваль «Крученик-фест» – це масштабна та видовищна подія на новорічні свята. Це фестиваль українського козацтва, його життя, творчості, його вдачі та завзятості, волі та духу. Дозвілля для всієї родини в традиційному українському стилі і сучасному виконанні. Реконструкція тренувальних боїв та джигітовка, бойовий гопак та козацький герць. «Крученик-фест» відбувається на базі справжнього козацького коша, де навіть розміщення наметів-куренів відтворює елементи розташування на Січі.

Коли: 7 - 15 січня 

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

Скільки: 30 - 90 грн

Більше інформаціїFacebook

Свято Василя в Музеї Івана Гончара

Що цікавого: в перший день Нового року зберуться фольклорні гурти та ватаги щедрувальників з різних регіонів України. Традиційне українське новоріччя святкуватимуть ритуальними обрядами, щедрівками, колядками, засіваннями з привітаннями та святковими танцями. Глядачі дійства стануть цього вечора господарями, які прийматимуть та обдаровуватимуть щедрівників, а після завершення відбудеться спільне частування в складчину із багатою кутею.

Коли: 14 січня, 18:00

Де: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19)

Скільки: вхід із дарунками для гуртів: для традиційного обдарування гуртів глядачі можуть приготувати яблука, горіхи, ковбасу, сало, пироги, гроші та інші дари

Більше інформаціїFacebook

Фотовиставка «Якби не війна»

Що цікавого: 146 Героїв, 122 історіїї, 8 блоків волонтерського фото проекту «Якби не війна» – це історії життя 97 «звичайних» людей, які живуть серед нас. І про життя 25 янголів, які спостерігають за нами з небес. Історії про те, як війна калічить тіла, але звеличує душі. Історії про те, як отримані важкі травми – не привід опускати руки. Про людей, які попри все не втрачають здатності любити і мріяти. Історії про кохання, всупереч війні. Історії про тих, хто віддав найцінніше, що в них було – життя, одній єдиній і коханій –Україні.

Коли: 15 грудня 2016 - 15 січня 2017

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Скільки: безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

Виставка «Собаки adidas»

Що цікавого: виставка проходить у рамках презентації мистецького проекту-дослідження субкультурної спадщини. Головною темою проекту є осмислення мистецтва так званих «протестних» субкультур і контркультур. Субкультурні явища зазвичай є короткотривалими та тенденційними, але часто саме вони лежать в основі глобальних культурних процесів.

Коли: 7 грудня 2016 - 5 лютого 2017

Де: Мала Галерея (вул. Лаврська, 12)

Скільки: не вказано

Більше інформаціїFacebook

Майстер-клас з виконання старовинних коляд

Що цікавого: майстер-клас із виконання старовинних українських колядок для бійців АТО та їх родин. Захід проведуть музиканти Тарас Компаніченко, Валерій Гладунець, хор «Гомін», гурт «Орелі» і колектив «Бурса фольклору». Захід стане яскравим завершенням волонтерського фото-проекту «Якби не війна», що протягом місяця експонувався в Історичному музеї.

Коли: 15 січня, 14:00

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Скільки: безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

Відкриття бібліотеки самвидаву «665Library»

Що цікавого: 665Library — це бібліотека, в яку ви можете прийти і безоплатно почитати, погортати і просто подивитися рідкісні, а іноді і унікальні зіни, комікси і артбуки. Вперше бібліотека відкрилася в 2013 році в Запоріжжі і відтоді змінила декілька локацій. На відкритті вас чекає безліч зінів, зустрічі з художниками, авторами книжок та організаторами бібліотеки, а також можливість створити власний минізін або комікс, і багато іншого. Крім книг з України, Америки, Росії, Болгарії, Греції та інших країн у бібліотеці самвидаву 665Library буде повне зібрання зінів і коміксів команди художників 665.

Коли: 15 січня, 15:00

Де: Port creative hub (вул. Набережно-Хрещатицька, 10а)

Скільки: не вказано

Більше інформаціїFacebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-