Український камерний хор посів перше місце на фестивалі в Латвії

Український камерний хор посів перше місце на фестивалі в Латвії

Укрінформ
Камерний дівочий хор Київської середньої спеціалізованої музичної школи ім. М.В. Лисенка здобув перше місце на ХІІ Міжнародному Фестивалі духовної музики "Sudraba zvani/Silver Bells" в Даугавпілсі.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Павло Нейман, один із організаторів поїздки колективу на конкурс.

«Перше місце! Камерний дівочий хор КССМШ ім. Лисенко! Дівчата заспівали так, що слів просто немає. Сама гордість за те, що в Україні є такий діамант. Всі подробиці вже завтра - зараз бігом в автобус і буде довга дорога в Київ», - пише Нейман.

Він уточнює, що після повернення готовий надати колегам-журналістам всі матеріали про виступ та всі необхідні контакти.

Суперниками українського хору на фестивалі були чотири десятки сильних колективів з Білорусі, Естонії, Латвії, Литви, Росії та інших країн.

«Коли в костелі, який за 800 км від Києва, звучить "Добрий вечір, пане господарю", "Щедрик", "Ой у місті Віфлеємі" і публіка, яка не знає української, із захватом слухає і розуміє, відчуває... Коли після виступу дівчатам аплодують дуже сильні конкуренти з інших країн... Коли в очах слухачів блищать сльози (в тому числі у деяких членів журі - а вони бачили і чули дуже багато колективів!)... Це неймовірна гордість», - ділитися побаченим Нейман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-