Нищук про

Нищук про "Візерунки світу": Маємо тримати зв'язок із Кримом через мистецтво

Укрінформ
Такі проекти як "Візерунки світу. Шляхи об'єднання, соціалізації і збереження етнічності кримських татар" повинні бути системними в Україні, тому що є реальним зв'язком країни з окупованими територіями.

Про це сказав під час презентації проекту в Укрінформі міністр культури України Євген Нищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це системна робота, і саме такі програми і проекти, про які ми зараз говоримо, повинні стати постійними, і Міністерство культури до цього цілком відкрито", - заявив Нищук.

За його словами, "насправді ми повинні тримати через мистецтво зв'язок із Кримом" і "через культуру зцілювати болючі рани тих, хто сьогодні опинився далеко від Криму".

Як підкреслив міністр культури, завдяки проекту "Візерунки світу" вимушені переселенці на материковій Україні можуть розвивати різні ідеї - від створення образів у народних танцях та образотворчому мистецтві до організації діалогів і круглих столів з певної проблематики.

"Я дуже радий, що ми долучилися до цього проекту... Я впевнений, це повинен бути безперервний проект, ми повинні продовжувати "Візерунки світу" і підтримувати інші проекти, які ініціюватимуть наші партнери, але вони дійсно повинні бути системними", - зазначив Нищук.

За його словами, таким же чином Міністерство культури зараз намагається продовжити програми, що стосуються Сходу України.

"Зокрема, ми виділяємо гроші на програму взаєморозуміння, яка повинна зосередитися на тому, щоб підтримати ідеї, які йдуть саме від конкретних осіб, від діячів мистецтва, громадських організацій зі Сходу", - повідомив Нищук.

Він зазначив, що "ситуація і обставини останніх трьох років ще більше зімпульсували бажання і потребу надати ресурс для таких проектів".

"І це не обов'язково фінансовий ресурс. За фінансовий я можу дякувати нашим численним партнерам, які частково і тут присутні. Насправді, це державна увага, комунікації з громадськими організаціями, які є дуже дієвими, і перекладення цього в системну роботу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-