Українська бібліотека у Москві проводить святвечірній концерт

Українська бібліотека у Москві проводить святвечірній концерт

Укрінформ
Після довгої перерви, пов'язаної з юридичними переслідуваннями та майбутньою ліквідацією, в Бібліотеці української літератури у Москві призначений святвечірній концерт.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу співробітник Бібліотеки Віталій Крикуненко.

"18 січня о 19.00 у Бібліотеці української літератури розпочнеться традиційний святковий концерт "Від зорі до води". Цього разу виступить чудовий художній колектив, фолк-артіль "Слобода", - сказав Крикуненко.

Як повідомляється на сайті колективу, фолк-артіль "Слобода" (Москва) - ансамбль професійних виконавців народних пісень. Колектив створено у 1996 році. "Худ. керівник Олег Щукін. Ансамбль зберігає та розвиває традиції народного музичного мистецтва. В репертуарі "Слободи"- концертні номери, створені на матеріалі своїх фольклорних експедицій та інших джерел. В основі сценічних номерів - кращі зразки козацького, українського, західноруського, білоруського фольклору, пісень, інструментальних награвань, билин, скоморошень російської Півночі та Сибіру", - йдеться у представленні ансамблю.

Варто відзначити, що афіша концерту, на відміну від минулих років, написана російською мовою, за винятком двох слів, які дублюють запрошення: " Добро пожаловать! / Ласкаво просимо!".

Як повідомлялося, правоохоронні органи РФ 28 жовтня 2015 року провели обшуки в Бібліотеці української літератури, після чого її директор 58-річна Наталія Шаріна була затримана. Стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності). 5 квітня директорові бібліотеки було пред'явлено ще одне звинувачення в розтраті (ч. 4 ст. 160 КК РФ).

2 листопада Міщанський суд Москви почав розглядати кримінальну справу директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної по суті.

Книжковий фонд Бібліотеки української літератури (БУЛ) передадуть Центру слов'янських культур, який створюється на базі Бібліотеки іноземної літератури ім. М. В. Рудоміно ("Іноземка"), про що попередньо йшлося ще у липні 2016 року.

Після початку переслідувань культурне життя в БУЛ, до того дуже активне, завмерло. Зазначений концерт – перший після великої перерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-