Держкіно дасть 11,6 мільйона на драму про втрату відчуття часу

Держкіно дасть 11,6 мільйона на драму про втрату відчуття часу

Відео
Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією "Ессе продакшн хаус" контракт про надання кінопроекту "Стасіс" режисера Мантаса Кведаравічюса державної фінансової підтримки розміром 11 млн 599,5 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму - 31 млн 350 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Повнометражний художній фільм "Стасіс" - один з переможців 9 конкурсного відбору Держкіно. Автори сценарію - Мантас Кведаравічюс, Ейріні Аврамопуло та Евангелос Коутсоуракіс. Спільне виробництво фільму здійснюють Литва, Україна та Франція. Продюсери - Уляна Кім (Литва), Віталій Шереметьєв і Наталія Лібет (Україна) та Надія Турінцев (Франція). Виробництво фільму завершиться у 2018 році", - ідеться у повідомленні.

"Стасіс" - художній фільм про людей, що втратили відчуття часу, але не жагу до життя. Драма наслідує античні трагедії і відбувається на околицях колишніх імперій. Кохання та смерть, ерос і танатос - одвічні полюси, навколо яких розігрується людська трагедія.

За словами творців стрічки, в її основі - етнографічне дослідження в Афінах, Одесі та Стамбулі, що здійснювалося впродовж трьох років. Переважна більшість локацій зосереджена у сквотах, секретних кафе та занедбаних заводах. Певні громадські заходи на кшталт бунтів, протестів, релігійних святкувань були також досліджені та відзняті. Реальні персонажі з тих локацій та їхні історії - основа цього фільму.

Презентація кінопроекту під час конкурсного відбору Держкіно 

Відео: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-