На прем'єрний показ містичного трилеру

На прем'єрний показ містичного трилеру "Ефір" у Київ приїхав Зануссі

Фото
Укрінформ
У Києві відбувся прем’єрний показ містичного трилеру "Ефір", створеного за підтримки Держкіно України. Прем’єра відбулася за участю метра польського кінематографу, режисера Кшиштофа Зануссі та творчого складу знімальної групи.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

"Мені надзвичайно приємно відзначити позитивну динаміку зростання українського кіновиробництва, щороку виходить чимало прекрасних фільмів у ко-продукції, що є свідченням довіри європейських і світових партнерів. Це є гідна оцінка прагнень уряду впродовж останніх трьох років підтримати та розвинути вітчизняне кіновиробництво", - зазначив міністр культури України Євген Нищук.

Як повідомляється, проект містичної драми "Ефір" був одним із переможців дев’ятого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно, який отримав державну фінансову підтримку близько 16,5 млн грн (20,12% загальної вартості виробництва фільму).

Під час презентації фільму Кшиштоф Зануссі зазначив, що це вже другий проект, над яким він працював у ко-продукції з Україною.

Читайте також: Фільм Зануссі відібрали на кінооператорський фестиваль Camerimage у Польщі

"Окрім фінансової підтримки Україна добре представлена акторським складом і доклала значних зусиль в частині технічної складової знімального процесу. Дійсно, співпраця була на дуже високому рівні, ентузіазм насправді вражає і було дуже приємно працювати з такими висококваліфікованими фахівцями", - сказав він.

Стрічку створено міжнародною командою кінематографістів у ко-продукції України (кіностудія "Інтерфільм" за підтримки Державного агентства України з питань кіно), Польщі (Studio Filmowe TOR), Угорщини (Laokoon Filmgroup) та Литви (Studio Uljana Kim).

Фільм є новою версією легенди про доктора Фауста, дія якої розгортається на початку Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією. Це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти над людьми задля отримання влади над ними.

Головні ролі у стрічці виконують відомі актори Яцек Понедзялек з Польщі, Жольт Ласло з Угорщини і молодий український актор Остап Вакулюк.

Як зазначається, фільм знімався в Польщі, Угорщині, Італії. В Україні локацією стала Львівщина - Свірзький замок та Музей "Тюрма на Лонцького".

Прем'єра стрічки відбулася на Варшавському міжнародному кінофестивалі, вийшла в прокат в Польщі і зібрала численні позитивні відгуки. В український прокат стрічка виходить 21 лютого.

Фото: mincult.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-