Шведську школярку номінували на Нобелівську премію

Шведську школярку номінували на Нобелівську премію

Укрінформ
Шведську активістку 16-річну Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію на знак визнання її кампанії серед молоді щодо запобігання зміни клімату.

Про це повідомляє видання Time.

"Ми номінували Грету, бо кліматична загроза може стати однією з основних причин війни та інших конфліктів", – сказав парламентарій Фредді Андре Овстегаард. За його словами, рух, який провадить школярка, є дуже важливим внеском у світовий добробут.

На премію школярку висунули норвезькі законотворці.

Активістка, яку Time називає одним з найвпливовіших підлітків у 2018 році, надихнула сотні тисяч учнів у школах по всьому світу на проведення страйків, щоб переконати своїх лідерів діяти.

Читайте також: Лауреатом "архітектурного Нобеля" став 87-річний японець

У грудні 2018 року Тунберг виступила на конференції ООН зі зміни клімату в Польщі, де вона закликала законодавців і урядові органи до дії.

На зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, Швейцарія, в січні вона завершила свою промову, сказавши, що вона хоче, щоб лідери "вели себе так, ніби наш будинок горить, тому що це насправді так".

У рамках руху #FridaysForFuture, очолюваного активісткою, десятки тисяч молодих людей по всьому світу пропустять школу в цю п'ятницю, щоб вийти на мітинг і нагадати про зміну клімату. Грета Тунберг запевняє, що в акції візьмуть участь жителі майже ста країн.

Фото: time.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-