Журі World Press Photo обрало світлину-2019

Журі World Press Photo обрало світлину-2019

Фото
Укрінформ
"Фотографією року" за версією однієї з найпрестижніших міжнародних нагород фотожурналістики World Press Photo стала світлина "Дівчинка, яка плаче на кордоні" американського фотографа Джона Мура.

Про це повідомляється на сайті премії.

The Guardian розповідає, що на світлині зображена дворічна дівчинка, чию матір обшукує американський прикордонник на кордоні США з Мексикою. Мати та дитина незаконно переправилися через річку Ріо-Гранде з Мексики і були затримані співробітниками прикордонної служби США.

Фотографія була зроблена 12 червня 2018 року в МакАллен, штат Техас.

Як відомо, World Press Photo — незалежна, некомерційна організація, штаб-квартира якої знаходиться в Амстердамі (Нідерланди). Заснована в 1955 році. Організація займається проведенням найбільшої і найпрестижнішої щорічної премії в галузі фотожурналістики. Церемонія нагородження проходить в Oude Kerk («Стара Церква») в Амстердамі. Після конкурсу фотографії переможців представляють на виставці, яку щорічно відвідує понад два мільйона людей у 45 країнах. Щорічна книга з усіма фотографіями переможців публікується декількома мовами.

Читайте також: Вийшов трейлер документального фільму про Star Trek

Крім вибору Фотографії року (World Press Photo року), конкурс проводиться також в наступних категоріях, як "Гарячі новини", "Події", "Люди в новинах", "Спорт, "Проблеми сучасності", "Повсякденне життя", "Портрети", "Мистецтво та розваги", "Природа".

Ще однією важливою метою організації є підтримка професійної прес-фотографії на міжнародному рівні для того, щоб стимулювати зміни в фотожурналістиці, підтримати передачу знань, виявити високі професійні стандарти і сприяти вільному та необмеженому обміну інформацією. Для цього організується ряд освітніх проектів по всьому світу: семінари, практичні заняття та щорічний Joop Swart Masterclass.

Фото: worldpressphoto.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-