Через 67 років після прем’єри на сцену повернувся балет «Сойчине крило»

Через 67 років після прем’єри на сцену повернувся балет «Сойчине крило»

Укрінформ
Через 67 років після прем’єри повернувся на сцену балет «Сойчине крило» Анатолія Кос-Анатольського на сюжет новели Івана Франка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

На сцені Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва відбувся перший з 1956 року показ балету «Сойчине крило».

Зазначається, що постановка є продовженням кількарічної послідовної роботи колективу Київської опери та її керівника Петра Качанова зі збагачення українського репертуару.

Читайте також: У Києві покажуть сучасний балет «Д.І.М.» про вимушену міграцію

Радянська влада намагалась приховати від глядачів українську самобутність, зокрема і цей твір. «Комуністична та посткомуністична традиція, яка впиралася у «Лускунчик» вже, на щастя, закінчилася. Ми повинні показувати на Різдво та новорічні свята щось своє», – зауважив Качанов.

У пресслужбі поінформували, що на балет завітав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, який привітав колектив із успішною виставою та вручив подяку від міністерства хореографу-постановнику балету «Сойчине крило» Георгію Ковтуну.

Читайте також: У Японії виступить театр опери та балету України ім. Шевченка

Як повідомляв Укрінформ, академічний театр «Київ Модерн-балет» представив премʼєру «За хвилину до Різдва» на музику Каміля Сен-Санса та мотив Carol of the Bells.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-