У Музеї просто неба відтворять різдвяно-новорічний цикл свят з його обрядами

У Музеї просто неба відтворять різдвяно-новорічний цикл свят з його обрядами

Укрінформ
У Національному музеї народної архітектури та побуту України буде відтворено різдвяно-новорічний цикл свят з його насиченими колоритними обрядами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"13 січня о 12.00 на Співочому полі музею відтворять різдвяно-новорічний цикл свят з його насиченими колоритними обрядами. З побажаннями достатку і щасливого нового року гурти проведуть Козу, Василя і Маланку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що працівники музею покажуть традиційний вертеп та для всіх бажаючих проведуть майстер-клас з народного танцю. Відвідувачі зможуть поспілкуватися з майстрами народного мистецтва та придбати їхні рукотвори.

Також лунатимуть колядки і щедрівки у виконанні: дитячого фольклорного ансамблю «Промінь»; зразкового аматорського вокального колективу «Намистинка»; народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Діброва»; ‌народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Родинонька»; зразкового ансамблю пісні і танцю «Яблуневий цвіт»; фольк-студії «Правиця»; ‌зразкового художнього колективу, гурту народної пісні «Божедари».

Читайте також: У Лондоні відбудеться український різдвяний фестиваль

Як повідомлялося, у Києво-Печерській лаврі провели святковий концерт для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-