У Хмельницькому показали пластичну виставу «Косачка», присвячену захисницям

У Хмельницькому показали пластичну виставу «Косачка», присвячену захисницям

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому показали пластичну виставу «Косачка», створену за оригінальним сценарієм і присвячену жінкам, які зараз боронять Україну і репресованим у радянські часи мисткиням.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У виставі поєднані сучасний танець, спів наживо, сучасна електронна музика, міф та нинішня реальність. Це дійство-ритуал, яке розповідає, що тіло наше може забрати будь-хто, проте свободу й силу українського духу не зламати», - розповіла авторка вистави та режисерка Юлія Лопата.

За її словами, над втіленням ідеї майже рік працювали разом із київською незалежною командою сучасного танцю PROcontemporary та її засновницею – хореографкою Галиною Пехою. На сцені залучені п'ять танцівниць і вокалістка. В костюмах ручної роботи художниці Асі Сутягіної використані образи української жінки у міфології та орнаменти вишивки декількох регіонів.

Музику написала Олена Шикіна з Краматорська. Композиторка пояснила: «Нам вдалося поєднати танець, фольклорний спів та звучання бандури з електронною музикою, аби допомогти залу візуально сприйняти суть».

Глядачі після перегляду ділились позитивними враженнями, порівнювали виставу із сеансом медитації. Автори проєкту додали, що йому сприяли німецькі та британські культурні діячі з метою популяризації сучасного мистецтва. Покази відбулися лише у Києві та Хмельницькому.

Читайте також: Держава має бути зацікавлена у підтримці театрів, які формують свідомість глядачів - експерт

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі створили документальну виставу «Попіл мрій» про митців, які зараз перебувають у лавах ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-