У Стамбулі провели майстер-клас із писанкарства

У Стамбулі провели майстер-клас із писанкарства

Фото
Укрінформ
У Стамбулі відбувся майстер-клас із розпису писанок, який провів священнослужитель Вселенського патріархату. 

Ініціаторами та організаторами заходу є учасники Українського культурного клубу, створеного за ініціативи студентів відділення україністики Стамбульського університету. Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Український культурний клуб - це спільнота однодумців, поціновувачів та тих, хто вивчає українську мову, літературу, поезію, історію, культуру, музику, традиції та займається перекладом. Клуб був створений ще в 2022 році, але здебільшого працював онлайн. Це наш перший захід, проведений наживо. Переконаний, що завдяки цьому та іншим заходам, які проводитимемо, зацікавлення до діяльності нашого клубу зростатиме, а знання про Україну та її культуру ширитимуться», - зазначив у коментарі агентству куратор клубу, асистент кафедри славістики факультету письменства Стамбульського університету Алі Доган Тюфекчіоглу.

Майстер-клас провів Архимандрит Вселенського патріархату доктор Методій (Станіслав) Волощенко. Перед початком воркшопу, він розповів учасникам про сакральне значення писанки, історію її виникнення, а також про техніки, матеріали та інструменти, які використовуються у процесі її створення.

Захід відбувся у приміщенні Українського товариства взаємодопомоги, що діє у Стамбулі.

«Протягом двох годин учасники, концентруючись на завданні, зуміли створити дивовижні писанки. Вони дбайливо наносили віск писачком та фарбували їх… За доволі короткий проміжок часу в руках учасників воркшопу звичайний матеріал, яким є яєчна шкорлупа, став справжнім витвором мистецтва», - поділилася враженнями очільниця Українського товариства взаємодопомоги у Стамбулі, викладачка відділення україністики Стамбульського університету Тетяна Фецан.

Читайте також: Патріарх Варфоломій закликав до спільної дати святкування Великодня

Як повідомляв Укрінформ, в одному з найбільших храмів столиці Ірландії - Богородиці Утішительки - відбулася Великодня літургія та перша в історії місцевої громади УГКЦ презентація великодніх писанок, які підготувала громадська організація Ukrainian Volunteers of Ireland.

Фото: Українське товариство взаємодопомоги у Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-