Фільм «Я і Фелікс» побачать глядачі різних країн

Фільм «Я і Фелікс» побачать глядачі різних країн

Укрінформ
Фільм «Я і Фелікс» після показу в українських кінотеатрах побачать глядачі різних країн на стрімінгових платформах.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу з нагоди спеціального показу стрічки повідомила режисерка фільму Ірина Цілик, передає кореспондент Укрінформу. 

«Два роки кіно мало своє фестивальне життя. Незабаром буде прокат у Канаді, був тур у США, де фільм показали в різних університетах для американської аудиторії. Пізніше, коли фільм достатньо задовольнить українську публіку, він ще вийде на платформах, до яких будуть мати доступ люди з різних країн», - зазначила Ірина Цілик. 

За її словами, фільм знімали до війни. Переважно, у Києві, трохи в Житомирі. Хоча місце дії в романі, за яким знято фільм, є Черкаси. Роман автобіографічний, який розповідає про непрості 90-ті роки та виклики тих періодів. Одну з головних ролей – Тимофія у підлітковому віці – зіграв Влад Балюк з Івано-Франківська. 

«Він тут вчився в театральній студії, грав у виставі «Оскар і Рожева Пані» з Ірмою Вітовською. У кіно його дебют», - додала Ірина Цілик.

Читайте також: Фільм «Уроки толерантності» покажуть на фестивалі незалежного кіно у Польщі

Також у кіно дебютував письменник Юрій Іздрик, який зіграв ветерана-афганця Фелікса. Письменник зізнається, що ані книгу, ані сценарій не читав, а у фільмі багато імпровізував. 

«Я дозволила Іздрику бути собою у запропонованих обставинах… Якщо я використовую не професійних акторів, то маю враховувати особливості співпраці з людьми, які не вміють говорити чужий написаний текст як свій рідний. Це добре спрацювало», - переконана Ірина Цілик. 

Режисерка сподівається, що фільм спонукатиме людей до розуміння та допомоги ветеранам, які нині повертаються додому після важких випробувань. 

Прем’єра фільму «Я і Фелікс» відбулась на Варшавському кінофестивалі. Кінострічка створена за підтримки Держкіно. 

Читайте також: У Буенос-Айресі відбувся показ документальних фільмів про російську війну проти України

Як повідомляв Укрінформ, фільм «Я і Фелікс» – добра історія про недобрі 90-ті та про сьогодення.

Цей фільм знято за мотивами роману «Хто ти такий?», який написав військовий ЗСУ Артем Чех, чоловік Ірини Цілик – український письменник, номінант на Національну премію імені Тараса Шевченка (саме за цей роман). 

Роль головного героя – Тимофія – у дитячі роки зіграв їхній син Андрій. Тож, створення фільму є практично сімейною історією, адже і книга має автобіографічну основу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-