В український прокат вийшов фільм «Будинок «Слово». Нескінченний роман»

В український прокат вийшов фільм «Будинок «Слово». Нескінченний роман»

Укрінформ
В український прокат 9 травня вийшов фільм «Будинок "Слово". Нескінченний роман», створений за підтримки Держкіно.

Як повідомляє Укрінформ, це драматична історія про українських письменників, яких зібрали в будинку під одним дахом у Харкові 100 років тому, щоб змусити працювати в ім'я радянської системи.

13 травня – день самогубства Миколи Хвильового, одного з найвідоміших представників «Розстріляного відродження», ідейного натхненник гасла «Геть від Москви!», який є одним з головних героїв кінострічки, тому вихід фільму на широкі екрани було вирішено запланувати поряд з цим трагічним днем для літературної спільноти.

«Нарешті це сталося. І це дійсно довгий шлях, який почався понад 10 років тому, в 2013 році, коли ми з Любов’ю Якимчук почали писати сценарій. Спочатку народився документальний фільм «Будинок "Слово", як розвідка до написання серйозного сценарію ігрового фільму, і потім почалася довга дорога фільму «Будинок "Слово". Нескінченний роман» до глядача», – сказав режисер та співавтор сценарію Тарас Томенко, коментуючи вихід фільму до широкого глядача.

У фільмі зіграли відомі українські актори: В'ячеслав Довженко, Андрій Ісаєнко, Марина Кошкина, Ніна Набока, Юрій Одинокий, Дмитро Олійник, Геннадій Попенко, Костянтин Темляк, Валерія Ходос, Дмитро Чернов, Роман Ясіновський, Борис Георгієвський та інші.

«Я просто закликаю українців, щоб вони прийшли і подивилися, тому що це не просто похід у кінотеатр, це місія певна, шана нашим розстріляним поетам і письменникам. І це потрібно зробити, тому що силу, яку вони нам дали, ми маємо зараз використати на боротьбу з російською агресією. Для мене важливо, щоб цей фільм побачили люди зараз, тому що українці зараз шукають допомоги в історичних постатях, в силі слова українських письменників, і це надзвичайно потужна підтримка наших розстріляних геніїв», – зазначив режисер Томенко.

Читайте також: Фільм «Назавжди-назавжди» став учасником головного конкурсу кінофестивалю OFF CAMERA

Як повідомляв Укрінформ, загальний бюджет фільму – 60 млн грн, половину надало Державне агентство з питань кіно.

Світова прем’єра фільму «Будинок "Слово". Нескінчений роман» відбулася на Варшавському кінофестивалі 2021 року в межах міжнародної конкурсної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-