У Національній опереті відбулася премʼєра вистави «На русалчин Великдень» режисера Уривського

У Національній опереті відбулася премʼєра вистави «На русалчин Великдень» режисера Уривського

Фото
Укрінформ
У Київському національному академічному театрі оперети у четвер, 20 червня, відбувся премʼєрний показ оперного етюду «На русалчин Великдень» від автора сучасного театрального хіта «Конотопська відьма» Івана Уривського. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформ.

Для режисера це дебют в жанрі музичного театру. В основі його нової постановки лежить драматична лірико-фантастична опера композитора Миколи Леонтовича за однойменним казковим сюжетом Бориса Грінченка.

«Ця історія мене дуже захопила. Її містичність, саме в тому, як створювалася сама опера, як вона пов'язана з життям Леонтовича. Для мене постановка опери - це однозначно виклик, який також мене захоплює як режисера», - розповів про свою нову постановку режисер, лауреат Шевченківської премії 2024 року Іван Уривський.

Режисер «Конотопської відьми» презентував у Національній опереті премʼєру «На русалчин Великдень» / Фото: Любов Базів, Укрінформ

Диригент-постановник – Віталій Фізер, балетмейстер-постановник – Павло Івлюшкін (запрошений), хормейстер-постановник – Максим Ковальчук, художник-постановник, художник з костюмів – Тетяна Овсійчук,

Дійові особи та виконавці: Козак – (Максим Бусел, Дмитро Кифорук), Перша Русалка (Мар’яна Боднар, Ольга Федоренко), Друга Русалка (Анастасія Варга, Лілія Гуменюк), Нова Русалка (Анна Кірш, Катерина Ясенчук).

Читайте також: Легендарний «Чикаго» – вперше на українській сцені

Як відомо, однойменна опера Леонтовича - стала першим великим симфонічним твором, над яким композитор розпочав працювати в 1919 році. Перший акт опери «На русалчин Великдень» Миколи Леонтовича був уперше виконаний 1920 року. Він мав на меті розширити її до триактної, проте цьому не судилося статися – у ніч проти 23 січня 1921 року Леонтович був вбитий у батьківській хаті.

Як повідомляв Укрінформ, учасникам Глобального саміту миру у Швейцарії представили фрагмент вистави «Конотопська відьма» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка в постановці режисера Івана Уривського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-