За останній рік МКІП виграло 96 судових справ

За останній рік МКІП виграло 96 судових справ

Ексклюзив
Укрінформ
За останній рік Міністерство культури та інформаційної політики виграло 96 судових справ, це 89% судових процесів, які відбуваються за участі Міністерства, як позивача чи відповідача.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«96 судових справ виграло МКІП за останній рік, це 89% судових процесів, які відбуваються за участі Міністерства, як позивача чи відповідача. Одне з таких рішень – стосовно демонтажу так званої каплички-МАФу на території Національного музею історії України. Того потворного об'єкта вже там немає», – розповів Ростислав Карандєєв.

3890158
Ростислав Карандєєв

Він нагадав, що відповідне рішення суду було ухвалене давно, але штучні процедури і зволікання не давали нам можливості виконати це рішення.

Читайте також: Зникнення частини ікон та самовільне будівництво у Почаївській лаврі: що встановила перевірка МКІП

«Наша принципова позиція дала можливість звільнити історичне місце від такого злочинного осередку, яким був МАФ УПЦ Московського патріархату, встановлений у порушення законодавства і який ніс не українські національні наративи у такому святому місці», – зауважив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 17 травня демонтували будівлю, яку всупереч законодавству самочинно звела релігійна громада УПЦ МП на території Національного музею історії України в буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра».

Фото ілюстраційне / Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-