У Львові відкрили виставку картин, створених дружинами і матерями полеглих воїнів

У Львові відкрили виставку картин, створених дружинами і матерями полеглих воїнів

Фото
Укрінформ
У Львові відкрили виставку "Малюю серцем", на якій представлено 105 картин, створених дружинами і матерями полеглих воїнів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

"Малюю серцем" – таку назву отримала виставка картин, написаних жінками, які втратили своїх чоловіків та синів військовослужбовців під час повномасштабної війни. Презентували її сьогодні у Львівському палаці мистецтв" , - йдеться у повідомленні.

Інформують, що на виставці представили 105 унікальних робіт, які увійшли до проєкту "Жива". Кожна картина – це окрема історія, описана фарбами учасниць благодійного мистецького терапевтичного проєкту "Жива" з десяти міст України – Львова, Дніпра, Кривого Рогу, Вінниці, Рівного, Луцька, Кропивницького, Фастова, Гайворона і Києва.

"Російсько-українська війна передчасно забрала десятки тисяч життів. Кожна представлена сьогодні картина передає нам історію чийогось батька, сина, коханого. У них було так багато планів та мрій, але, з приходом агресора усі їхні бажання відійшли у сторону, бо в пріоритеті була Батьківщина. Пам’ять про людину завжди житиме у наших думках та спогадах. Тож нехай пам’ять залишатиметься вічною ще й на полотні", – зазначив заступник голови Львівської обласної адміністрації Іван Собко.

Проєкт "ЖИВА" - це благодійний арттерапевтичний проєкт, що має на меті психологічну та соціальну реабілітацію дружин і мам загиблих Героїв. Його започаткували торік, і за цей невеликий відрізок часу його учасницями стали понад 250 жінок з різних куточків України. До проєкту долучились професійні митці – більше ніж 20 художників, в тому числі члени Національної Спілки художників України, які допомагали учасницям відтворити свої ідеї на полотні.

Читайте також: У Миколаєві відкрилася виставка «Берегині України», на якій представлено роботи у техніці квілінг

Під час відкриття виставки організували збір коштів на реабілітацію жінок після полону, підопічних Благодійного фонду "Із янголом на плечі".

У Львові відкрили виставку картин, створених дружинами і матерями полеглих воїнів / Фото: Львівська ОВА

Виставка працюватиме до 24 серпня, вхід безкоштовний.

Як повідомляв Укрінформ, у липні у Києві відбулося відкриття презентаційної виставки картин «100 картин дітей незламної України», яка була створена в рамках другої міжнародної благодійної програми «Діти і мистецтво для України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-