У Львові відкрили модульну виставку, присвячену Соломії Крушельницькій

У Львові відкрили модульну виставку, присвячену Соломії Крушельницькій

Фото
Укрінформ
У Львові до 152-річчя оперної співачки Соломії Крушельницької презентували модульну виставку «Ґранд-тур. Соломія Крушельницька: українська примадонна світових сцен».

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької, передає Укрінформ.

До дня народження Соломії Крушельницької львів’яни вперше побачили унікальну модульну виставку «Ґранд-тур / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

"Виставка «Ґранд-тур. Соломія Крушельницька: українська примадонна світових сцен» висвітлює життєвий і творчий шлях славетної української сопрано: її походження і освіту, оперні тріумфи на багатьох сценах чотирьох континентів, співпрацю із видатними композиторами, концертні турне та зв’язок із Батьківщиною, який славетна співачка завжди підтримувала", - йдеться у повідомленні.

У музеї поінформували, що виставку створили торік, щоб розповісти про тріумфальну кар'єру видатної українки для іноземної авдиторії оперного Фестивалю Пуччіні в Італії. Зараз її вперше експонують в Україні: україномовний варіант демонструватиметься у Тернополі та Львові - містах, пов’язаних із життєвим шляхом співачки. Відвідувачі також мають змогу, відсканувавши QR-код, почути понад столітні архівні записи арій з опер «Мадам Баттерфляй» Дж. Пуччіні та «Валькірія» Р. Ваґнера у виконанні Крушельницької.

Читайте також: У Львові презентували виставковий проєкт «Обличчя української мрії»

Виставку змонтували в альтанці-ротонді у парку імені Івана Франка. Це місце обране невипадково, адже 200-річна ротонда збереглася з часів, коли поруч із парком проживала Соломія Крушельницька.

До річниці з дня народження оперної співачки також підготували концерт, під час якого звучатимуть найяскравіші та маловідомі твори з репертуару Крушельницької.

Як повідомляв Укрінформ, у травні цього року в Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької у Львові презентували виставку «Ще раз Баттерфляй» про історію постановки опери Джакомо Пуччіні «Мадам Баттерфляй» та роль української примадонни у тріумфі цього твору на світових сценах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-