У Франкфурті відкривається книжковий ярмарок за участі України

У Франкфурті відкривається книжковий ярмарок за участі України

Укрінформ
У німецькому Франкфурті відкривається 76-й книжковий ярмарок - Frankfurter Buchmesse, який проходитиме 16–20 жовтня.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявили організатори, нинішня виставка приверне увагу «до актуальних тем у світі міжнародної видавничої справи та до сучасних соціально-політичних питань».

Вперше в рамках ярмарку буде презентована програма «Frankfurt Calling – перспективи культури та політики», де будуть обговорюватися глобальні перспективи таких основних питань, як демократія, права людини, штучний інтелект, зміна клімату та освіта. Панелі, читання та виступи також стосуватимуться таких актуальних тем як війни Росії проти України, близькосхідного конфлікту та реакції на нього, фемінізму та глобального зростання популізму тощо.

Участь у книжковому ярмарку візьмуть понад 90 авторів, видавництва та організації, зокрема, українські.

Читайте також: Книга українського письменника увійшла до почесного списку Міжнародної ради з книг для молоді

Національний стенд України організований Українським інститутом книги, Мистецьким Арсеналом, Goethe-Institut в Україні та Українським інститутом. Також окремі стенди матимуть ще Мистецький Арсенал, Ua Comix та відомий видавець Олександр Савчук. Цьогорічна основна тема України – «Повернення голосу», яка підкреслює важливість відновлення національного голосу на світовій арені. Протягом п'яти днів автори, перекладачі, журналісти та громадські діячі братимуть участь у міжнародних дискусіях, присвячених літературі, мистецтву та сучасній українській поезії. Окремий акцент буде зроблено на демонстрації кримськотатарської культури.

Франкфуртський книжковий ярмарок - головна книжкова подія світу. Цьогоріч країною-партнером виступає Італія.

Як повідомляв Укрінформ, українська письменниця Софія Андрухович на Франкфуртському книжковому ярмарку презентує третю частину своєї трилогії «Амадока» німецькою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-