У Флоренції відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку

У Флоренції відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку

Фото, відео
Укрінформ
В італійському місті Флоренція відкрили пам'ятник українському поету та художнику Тарасу Шевченку.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко у Телеграмі.

Фото: kyivcity.gov.ua
Фото: kyivcity.gov.ua

«Сьогодні, в День народження великого Кобзаря, відбулася символічна подія. У Флоренції (місті – побратимі Києва) ми відкрили пам‘ятник видатному українському поету Тарасу Шевченку. Я вдячний нашим італійським друзям і особисто меру Флоренції Даріо Нарделлі за те, що ми втілили цей проєкт, над яким разом працювали кілька років. І тепер туристи з усіх куточків світу, що після пандемії продовжать відвідувати Флоренцію, бачитимуть тут і частину української історії та культури», – повідомив Кличко.

Фото: kyivcity.gov.ua
Фото: kyivcity.gov.ua

Монумент встановлений в центрі міста, в знаковому місці – неподалік всесвітньовідомого флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore, на площі перед однією з найбільших бібліотек міста Biblioteca delle Oblate. Автор цього пам‘ятника – відомий український скульптор Олег Пінчук. Пам’ятник, що виготовлений за кошти українських меценатів, є подарунком Флоренції від міста Києва.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого Київрада підтримала рішення про передачу пам'ятника Тарасу Шевченку до Флоренції. Кілька років тому в Києві на Володимирській гірці встановили пам'ятник видатному італійському поету Данте Аліг'єрі, який народився у Флоренції.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України заявило про світовий рекорд за кількістю встановлених Тарасу Шевченку пам'ятників.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-